torsdag, juni 25, 2015

Salmer om oppstandelsen reddet han fra IS-terroristene!

Det du er i ferd med å lese er en historie fylt av håp og tro, en historie om Guds undergjerninger.

Broder David - som du ser her på bildet - ble kidnappet av militante muslimer i Syria, men ble satt fri da han sang salmer om Kristi oppstandelse! Nå forteller han frimodig om bønnens kraft!

Det var i forbindelse med påskehøytiden for tre år siden da broder David sto oppe på klostermuren til et karmelittkloster utenfor Damaskus, og vinket til en militærkolonne som dro forbi. Det viste seg at disse soldatene var IS-soldater, og plutselig kjørte de en av militærbilene helt opp mot klostermuren, og stormet inn i klosteret. De tok med seg broder David.

Han forteller historien sin til Catholic News Agency.

I stedet for å bli grepet av panikk gikk resten av medlemmene av kommuniteten broder David tilhører rett inn i kirken, og begynte å be og feire gudstjeneste.

'Derfor kjente jeg meg ikke redd. Jeg var i Guds hender', forteller broder David, som med det samme begynte å synge salmer om Kristi oppstandelse. Han legger til:

'Jeg sang for disse muslimene som til å begynne med så riktig tøffe ut. Etter hvert begynte de å se på meg og hverandre og jeg så at de endret seg. De sa: Det er best at vi kjører denne gutten tilbake til hans kloster. Og rett som det var sto jeg rett overfor en stor folkemengde og sang oppstandelsessalmer! Reaksjonen? De klappet i hendene! Jeg trodde jeg var kommet til et annet univers, men slik var det jo ikke, for det er jo troen selv og Guds ord som er den virkelige virkeligheten'.

Broder David er opprinnelig fra USA. For fem år siden ville han lære seg arabisk og dro til Syria på språkkurs. Han forelsket seg i landet og de kristne han traff. Det førte til at han fant tilbake til sine egne kristne røtter. Første gangen han leste i Bibelen slo han opp på et vers hvor det heter: 'Dra til ørkenen i Damaskus'. Han forsto at det var Gud som talte til ham. Han havnet så i det som er blitt hans kloster, og der har han innviet resten av sitt liv for å leve for Jesus.

Ingen kommentarer: