lørdag, juni 27, 2009

Møtte baptistpastor fra Nasaret på Hedmarktoppen



Når disse linjene skrives har jeg nettopp kommet hjem fra sommerstevnet til Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem på Hedmarktoppen. Vi er innom der hvert år, både for å lytte til god og solid bibelundervisning, og for å treffe venner. I går ble jeg introdusert for et nytt bekjentskap.

For et drøyt år siden fikk jeg et visitkort i hendene fra noen gode Israelsvenner. De sa at mannen på bildet burde jeg ved anledning bli kjent med. På visitkoret stor det Saleem Shalash, og han var "tjenende eldste og menighetsleder" for New Life Baptist Church i Nasaret.

I går var anledningen der. Inne i stevnehallen var det noen som ropte navnet mitt. Erik Selle ville introdusere meg for en baptistpastor fra Nasaret. Jeg satte meg ned ved bordet, og vi kom raskt i prat. Da han gav meg visitkortet sitt så jeg det! Det var samme mannen som jeg hadde fått visitkort fra i fjor. Faktisk hadde jeg tenkt mye på denne for meg helt ukjente mannen, og nå satt vi der rett overfor hverandre og snakket sammen. Underlig hvordan Gud fører mennesker sammen!

Saleem Shalash kunne fortelle at han var født inn i en katolsk familie i Nasaret, men han var ingen troende. Etter et radikalt møte med Jesus for noen år siden, fikk han kontakt med en Nasareene menighet i Nasaret! Nasareene er et kirkesamfunn innen den amerikanske hellighetstradisjonen. Etter å ha gått i denne sammenhengen en tid hørte Saleem en tydelig røst som sa at han skulle oppsøke en baptistmenighet i sitt nærmiljø. Her ble han etter hvert døpt, og tillagt menigheten.

De siste årene har Saleem studert teologi og er i ferd med å fullføre sine eksamener. Han er gift og har to barn, og arbeider på en bensinstasjon for å livnære seg. Menigheten han er medpastor for er en av tre baptistmenigheter i Nasaret. Denne menigheten ble startet for noen få år siden med 30 medlemmer, og har i dag 130 innskrevne medlemmer. Den er i stadig vekst.

Saleem fortalte om hvor vanskelig det er å være kristen i Nasaret. Byens altoverveiende muslimske befolkning er direkte fiendtlig innstilt overfor kristne. De opplever trakassering og forfølgelse, særlig de som er tydelige på å velsigne Israel. Dessuten er menighetens medlemmer fattige. Arbeidsledigheten i Nasaret er stor. Saleem ber oss om å huske de i bønn. Det er en oppfordring vi gjerne bringer videre. For meg var det ekstra trivelig å møte en annen baptistpastor, og kjenne enheten i Ånden med det samme. Jeg er sikker på at jeg kommer til å ha med Saleem å gjøre i tiden fremover. Kanskje det blir en mulighet til å besøke ham i Nasaret også.

Ingen kommentarer: