lørdag, juni 06, 2009

Jerusalem i fortid, nåtid og profetisk framtid, del 1



Etter hvert som vi nærmer oss tiden før Jesu gjenkomst vil kampen om Jerusalem intensiveres. Jesus sier det slik i Luk 21,24: "Og Jerusalem skal være nedtrampet av hedninger inntil hedningenes tider er oppfylt."

Ordet "oppfylt" kan også oversettes til ende, løpt ut. Oppfyllelsen av dette skriftordet kan dateres! Det skjedde i 1967 da jødene på ny fikk Jerusalem tilbake.

Vi skal ikke lese mye i Den Hellige Skrift før vi ser hvilken stor betydning Jerusalem har. 2.Krøn 6,6 er et av mange eksempler:

"Likevel har Jeg utvalgt Jerusalem, for at Mitt navn skal være der, og Jeg har utvalgt David til å stå over Mitt folk Israel."

I en annen oversettelse lyder det slik: "Men jeg utvalgte Jerusalem til bolig for miyy navn ..."

Et annet sted er Salme 132,13-14: "For Herren har utvalgt Sion. Han ville ha henne til Sin bolig: Dette er Mitt hvilested til evig tid. Her vil Jeg bo, for det er etter Mitt velbehag." Kan det sies noe klarere?

Vi har nettopp feiret Kristi himmelfartsdag, den mest ukjente og lite påaktede festdagene i den kristne kirke. Himmelfarten skjedde fra Oljeberget, og i Apostlenes gjerninger blir følgende løfte gitt: "Og de sa: Galileiske menn, hvorfor står dere og ser opp mot himmelen? Den samme Jesus, som ble tatt opp fra dere til himmelen, skal komme igjen på samme måte som dere så Ham fare opp til himmelen." (Apgj 1,11) Det samme løftet gis gjennom profeten Sakarja: "Da skal Herren gå ut og stride mot disse folkeslagene, slik Han strider på stridens dag. På den dagen skal Hans føtter stå på Oljeberget, som ligger vendt mot Jerusalem fra Øst." (Sak 14,3-4)

Hvilken forunderlig dag det skal bli når Jesus kommer tilbake til Jerusalem. De som har vært oppe på Oljeberget vet at det finnes mange graver her oppe, faktisk 50.000. Her har jødene villet bli begravd, slik at de ville være nær når Messias kommer! Bakgrunnen er nettopp profetien fra Sakarja som jeg har sitert.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: