søndag, juni 28, 2009

Et liv i Jesu fotspor, del 1



Jeg var veldig i tvil om det ble noe av turen til Arneberg og Nordens Lille Kanaan i går. To-tre timers søvn gav ikke akkurat overskudd til en to timers kjøretur, men Herren gav nåde til å gjennomføre det - og det er jeg veldig glad for. Godt å treffe igjen Kanaanvennene og Mariasøstrene.

Jeg rakk frem til søster Joelas bibeltime kl.10.00, med meg i bilen hadde jeg Liv, en god venn av familien. Jeg har ikke hørt søster Joela før, bare lest noe av det hun har skrevet, og jeg har truffet henne en gang i forbindelse med mitt siste opphold på Kanaan i Darmstadt i Tyskland. Da satt vi i samme bil på vei til Eberstadt hvor søsterfellesskapet har sin eiendom. Det som jeg så frem til var å lytte til en forkynnelse som i særlig stor grad er selvopplevd, erfart, istedet for teorier som lanseres og som baseres stort sett på hodekunnskap. Og søster Joela innfridde. Hun er en del av teamet som har lederansvaret for De evangeliske Mariasøstre etterat grunnleggerne, Mor Basilea og Mor Martyria, døde. Nå fikk jeg bare med meg andre delen av søster Joelas undervisning. Den første bibeltimen holdt hun nemlig på fredag, da jeg ikke hadde anledning til å være der. Tema for disse to bibeltimene var ettefølgelsen av Jesus.

"Bare de som bærer korset er de som Jesus anerkjenner som sine etterfølgere," sa søster Joela innledningsvis. Ikke akkurat det budskapet du hører fra mange av dagens prekestoler! Men så sant, ja evig sant. Det er slik. I dag severes frelse på billigsalg. Så la søster Joela til:

"Korset må bli til et indre liv."

Utgangspunket for den andre bibeltimen var Joh 13,3-4a og v.15:

"Jesus visste at Faderen hadde overgitt alt i Hans hender, og at Han var kommet fra Gud og skulle gå til Gud. Da reiser Han seg opp fra måltidet ... Nå har jeg gitt dere et eksempel (forbilde), for at dere skal gjøre som Jeg har gjort mot dere."

Søster Joela sa: "Vi må forstå Jesu vei for å kunne følge Jesu eksempel. Jesus kom fra Gud og gikk til Gud. I Joh 1,12-13 sier Jesus: "Men så mange som tok imot Ham, dem gav Han retten til å bli Guds barn, dem som tror på Hans navn, de er født, ikke av blod, heller ikke av kjøds vilje, heller ikke av manns vilje, men av Gud." Vi er født av Gud. Vårt opphav er det samme som Jesus. Dette er Guds triumf for de som sliter med hvem som er deres opphav. Vi vet også målet. Jesus visste at Han skulle gå til Faderen. Slik også med oss. Jesus bereder nå et sted for oss. Fremtiden tilhører oss. Vi er så rike i Gud."

Søster Joela sa at vår glede burde vokse jo eldre vi blir. "Vi skal til himmelen! Hele himmelen gleder seg over oss, holder utkikk etter oss, for vi skal hjem. Hele himmelen gleder seg over en synder som vender hjem."

Det var tydelig at himmelgleden preger søster Joela. Hele ansiktet lyste opp da hun sa:

"Himmelrommene som Jesus gjør i stand for oss har særpreg. De er individuelle. De er gjort i stand for oss! Jesus forbereder de himmelske boligene personlig."

I Joh 14,2-3 leser vi:

"I Min Fars hus er det mange rom (boliger). Hvis ikke, ville Jeg ha sagt dere det. Jeg går for å gjøre i stand et sted for dere. Når Jeg har gjort i stand et sted for dere, skal Jeg komme igjen og ta dere til Meg. For der Jeg er, der skal også dere være."

For meg personlig ble dette så sterkt. Det har sikkert sammenheng med min sykdomstilstand. Himmelgleden hos søster Joela smittet, og jeg kjente at dette tok tak i meg.

(fortsettes)

Bildet er tatt ved et tidligere stevne på Bjerkely Folkehøgskole. På bildet ser vi søster Lietitia, søster Mirofora og søster Josuana.

1 kommentar:

Anonym sa...

Takk for at du deler undrevisningen med søstrene.
Tydelig at dem har en god forståelse av Jesus dype lære.

Jeg er så glad att det er ett sted på nettet at jeg kan finne ord om å etterfølge jesus i Norge.

Når jeg leser i vårt land andakten med kirkerådes leder som snakker om hvor langt borte Gud er men at han kan sveve omkring oss :) forstår jeg att dem som skriver andaktene der må være av det falske presteskapet som fornekter att trenigheten tar bolig i oss.
Å lese i år 2009 i kristene aviser i fult alvor at dem kaller seg prester eller ledene kristene som snakker om en gud som vi bare kan nå i det ytre er en utrolig merkelig opplevelse 2000 år etter Jesus.
Men det er vel behovet av å lede som kirkeråd eller prester som får dem til å fremstå som uvitene om guds bolig i mennesket halleluja,
Dethviler en stor byrde på dem får rettferdige i presteskapet som forstår men fornekter som peter med hanens galer dag etter dag

Broderlig i kristus