tirsdag, juni 09, 2009

Jerusalem i fortid, nåtid og profetisk framtid, del 4



Jerusalem har en strålende framtid foran seg! Jerusalem er sannelig fremtidens by. Først og fremst fordi Jesus kommer tilbake til denne byen, slik Han har gitt løfte om i Guds eget ord. Faktisk er det slik at ingen annen by har så mange løfter som nettopp Jerusalem.

Hos profeten Jesaja heter det:

"Mange folk skal dra av sted og si: Kom, la oss gå opp til Herrens berg, til Jakobs Guds hus. Han skal lære oss sine veier, og vi skal vandre på Hans stier. For fra Sion skal loven utgå, og Herrens ord fra Jerusalem." (Jes 2,3) Dette handler om den tid som Bibelen omtaler som tusenårsriket. Vi ser det klart av neste vers: "Han skal dømme mellom folkeslagene og skifte rett for de mange folk. De skal smi sine sverd om til plogskjær og sine spyd om til vingårdskniver. Folkeslag skal ikke løfte sverd mot folkeslag, de skal ikke lenger læres opp til strid."

Jeg har hatt gleden av å være i Jerusalem flere ganger. Det er alltid like spesielt. Først og fremst er det spesielt fordi min Herre og Frelser vandret her, i det som kalles "Den store kongens by", men også spesielt fordi byen er vakker, og ikke minst fordi Gud selv har sagt at Han bor her. Det er ikke like lett å forstå idag, med all den uro, all spenning og fiendtlighet som finnes her. Men likevel sant. Hos profeten Joel heter det:

"Herren bor på Sion." (Joel 3,26b)

Det kommer en dag da Herren, hærskarenes Gud, skal "utøse nådens og bønnens Ånd" over Jerusalems innbyggere (Sak 12,10) og det kommer en dag da "de skal se på Meg som de har gjennomboret."

Når jeg har skuet ut over Jerusalem, har jeg jeg tenkt på ordene fra Salme 122:

"Jeg gledet meg over dem som sa til meg: La oss gå til Herrens hus! Våre føtter fikk stige innenfor dine porter, Jerusalem. Jerusalem er bygget som en lett sammenføyd stad, dit stammene går opp, Herrens stammer, til Israels Vitnesbyrd for å prise Herrens navn, For troner er satt der til dom, tronene som tilhører Davids hus. Be om fred for Jerusalem! Må de som elsker deg få gode dager! Må det være fred innenfor dine murer, trygghet i dine borger! For mine brødres og venners skyld vil jeg nå si: Fred være i deg! For Herren, vår Guds hus' skyld vil jeg ønske det gode for deg."

Profeten Jesaja forteller oss at Gud oppreiser vektere som skal stå på Jerusalems murer, som ikke skal tie for Sions og Jerusalems skyld. Det ordet har vi sitert ofte, men det står også hvorfor det er så viktig at disse vekterne minner Herren om Hans ord og Hans evige løfter. Årsaken er nemlig denne:

Gud vil oppreise Jerusalem til å "bli en lovsang på jorden".

Vi går mot finalen. Her i denne byen skal Jesus snart sette sine føtter!

Denne artikkelserien er innledningen til en ny bok jeg skriver som har samme arbeidstittel som serien. Vil du være med å be om at Herren gir meg nåde og styrke til å skrive den?

3 kommentarer:

leins sa...

Du er heldig som har vært i Israel og Jerusalem. Sikkert mange av bloggens lesere som har vært der.

Når en leser og hører turoperatører og reiselivsledere, knipser i fingrene, og sier at det er bare å reise dit. Høres enkelt ut.

Kjente en herlig broder. Er nå hjemme hos Herren. Var en sann Israelvenn. Abbonerte på alle Israelblader som fantes på den tid.
Hans store ønske var å få komme til landet, som han bar i sitt hjerte.
Desverre, p.g.a. dårlig helse og ikke blant de rikeste heller, fikk han aldri oppleve sitt største ønske. Kanskje han på den andre siden får se noe?


Jeg tror mange troende har et ønske om få reise til Israel, men lik min broder, lever på håpet. Bl.a, familiestruktur, økonomi, etc., kan være hindringer.

Må bare de som har være så heldig å ha vært der, være litt ydmyke ovenfor de som ikke har hatt den opplevelsen.

Han også et ønske å få se landet. For meg er det enda ikke for sent.
I snart førti år har jeg hatt som ønske (det er nok mange som har), å få komme til Jerusalem.

I "ventetiden" gjør jeg salmistens ord til mine:
"Be om fred for Jerusalem! La det gå dem vel som elsker deg" (122,6).

Bjørn Olav sa...

Leins

Det finnes flere muligheter til å reise til Israel, hvor man kan spare mange penger. Et godt tips er å reise utenom høytidene. Det finnes mange gode og svært billige overnattingssteder. Ca 200 kr natta ikludert frokost. Jeg vet også om steder hvor du kan bo aldeles gratis.Mat må du jo ha og du er i Norge også, så hvis du kan leve litt enkelt i matveien finnes det gode alternativer. Vi kjenner flere som ville kunne ta deg med rundt for å se de kjente stedene. De snakker også godt norsk.Om du er interessert i mer konkret informasjon, skal jeg med glede skrive det ned til deg i en epost. Bare si fra.

leins sa...

Kom heim sent i går kveld etter å ha hørt Ingulf Diesen, som nå er på Nord-Norges turne. Det var sterkt å få høre han igjen. Han talte da jeg og min elskede døpte oss for snart førti år siden.

Jeg takker for tipset om å reise til Israel, for meg var det interessant.
Den modellen passer meg utmerket. Å bo billig er greit, og å leve enkelt i matveien har jeg gjort ofte, sa det er ingen problemer.

Og å reise utenom høgtidene, har jeg tenkt på hele tiden. For meg er det viktig å gjenoppfriske bibelhistorene, og å få SE.

Men jeg liker ikke å fly uten selskap, så jeg har tidlig spurt brødre om reisefølge, uten å få noe konkret svar. Uvant er jeg også med å fly utenlands. Og dårlig i engelsk er jeg også. Men slike praktiske ting regner jeg med løser seg.

Men det blir ikke dette året. Vår datter skal gifte seg senere i år.
Og på grunn av lange avstander (Hun bor 1200 km fra oss), kommer det til å gå litt penger. Men jeg får begynne å spare til neste år. Og flyturen koster vel også en del.

Så jeg takker for tipset, som jeg ser store muligheter med. Så du kan godt sende en epost, så får jeg god tid å komme tilbake til det. Og trygt å vite at du har kjente, som kan vise meg rundt, å være til hjelp, på norsk.

Takk skal du ha. Så vi holder kontakten, og jeg kommer nok til å benytte meg av din informasjon og
vurderer det seriøst lenger framme,
den informasjon og dine kontakter.

Ha en god dag, og Guds velsignelse over din gjerning.