lørdag, juni 20, 2009

Sjeldent møte i Bredtvet kirke onsdag 24 juni



Onsdag 24. juni kl.1900 er en dag og et tidspunkt du bør merke deg! Da får Oslo et sjeldent besøk.

Etterat grunnleggerne av De evangeliske Mariasøstre, Mor Basilea og Mor Martyria, døde ledes de nå av et team. Søster Joela Krüger, til høyre på bildet, har tatt over noen av de funksjonene som Mor Basilea hadde.

Denne onsdagen taler hun i Bredtvet kirke, Bredtvetveien 12. Du kan ta T-bane nr 5 til Rødtvedt.

Emne: "Tilpassing eller fornyelse - etterfølgelse i avgjørelsens time."

Jeg vil gjerne oppmuntre bloggens lesere som har mulighet til å få med seg dette møtet. Søster Joela har virkelig et budskap til oss i vår nåværende situasjon. Jeg har hatt gleden av å møte henne en gang. Det var i Tyskland hvor jeg og min sønn var på vei til Kanaan, det landområdet som Mariasøstrene har i Darmstadt. Hun ble plukket opp i samme bilen som oss, og vi fikk anledning til å samtale. Neste helg skal jeg være sammen med Kanaanvennene på Arneberg, hvor jeg skal lytte til søster Joelas undervisning der. Det gleder jeg meg veldig til.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hun og dem ønsker nok å forstå jesus men kommer til kort i mangel på å dele jesus tanker.
Jesus er hele jordens frelser Jerusalem er bare en liten flekk som har drept profetene.
Som Jesus sier jeg viser meg ikke der før dem sier velsignet er han som kommer i Guds navn.
Jesus har brakt guds tempel inn i alle mennesker som ønsker å ta imot så ett fysisk tempel i seg selv har liten betydning.
Jeg er selv iritert over islam som lar diktatorer styre seg.
Jesus er her for alle menneskers frelse så det store fokuset på jødedommen er mere politisk en noe Jesus selv er opptat av.
Dem fleste som tror på han lever i vesten og har han i hjetrte så dem trenger ingen jordlapp for å komme til himmelen.
Den dagen Mariasøstrene får åpnet sin bevisthet for Jesus så dem kan se at det er alt verdens folk som skal vekkes er dem på vei.
Før dette er dem ganske ubrukelig for jesus som kom til jorden for å redde syndere og ikke selvretttferdige ortodokse som hater han amen.

Broder i kristus

Anonym sa...

Forsettelse
Hver eneste menneskesjel er dyrebar for Jesus og faderen så en ekte kristen må stå i håpet om frelse av den brotkommene til tiden er ute,
Vi skal ikke dømme vi skal bee for alle sjeler på jorden.
Jesus ser mange fortvilte sjeler i muslimske land som er født inn i ett muslimsk land av gud men ønsker å finne gud i sine liv.
Hva rett har vi til å dømme dem Gud selv har plasert i ett muslimsk land er diktatorer tar deres liv hvis dem sier dem ønsker å tro på Jesus.
Vi må kjempe mot åndskreftene og elske folket som ikke er onde men lever i fangenskap.
Husk Jesus elsker dem som lider i fangenskep for sin tro i dypet av sitt hjerte.
Vi skal ikke ta parti med noe folk for Gud har skapt alle så dem skal vende tilbake til han med Jesus komme.
Jesus er på vei til jorden det vet mange grupper på jorden også muslimene som venter på Jesus dom som kommer over dem som ikke elsket alle sine menneske brøder og jesus.
Vi må frelse alle det er det minste målet Jesus har når han kommer.
Broder i kristus

Bjørn Olav sa...

Broder i Kristus

Jeg har sjeldent møtt noen som har hatt og har en slik kjærlighet til Jesus som De evangeliske Mariasøstre. At de skulle være "ubrukelige" for Jesus, forstår jeg ikke. Har du møtt noen av dem?

Alle mennesker er elsket av Gud. Han viser sin kjærlighet mot oss ved at Kristus døde for oss mens vi ennå var syndere.

Jerusalem er nok ikke bare "en liten flekk". Den er Den store kongens by, og det er jo til Jerusalem Jesus kommer tilbake!

Anonym sa...

Du kan lese dette Bjørn Olav så kan du forstå hvorfor jeg er betenkt over felleskapets egentlige motiver



Mariasøstrene får sektstempel.

De to finske Mariasøstrene Marianne Jansson og Riitta Lemmetyinen brøt med den lukkede protestantiske klosterbevegelsen og skrev sammen en bok om sine opplevelser innenfor murene. I henholdsvis 17 og 19 år levde de som hengivne evangeliske Maria-søstre i mor Basilea Schlinks søsterfellesskap i Darmstadt.



De røper også hvordan mor Basilea gjennom hele sitt liv styrte ordenen ved tilsynelatende å motta mystiske åpenbaringer og syner, som det ikke var mulig for noen å debattere eller stille kritiske spørsmål ved. Gjennom slike åpenbaringer fikk hun bl.a. vite fra åndeverdenen at russerne skulle erobre vesten i 1970 og utløse den tredje verdenskrig og at de selv skulle bli angrepet den 16 august i 1980. Alle hennes såkalt gudåpenbarte skrifter ble derfor gravd ned og søstrene ble for sikkerhets skyld spredt rundt i hele verden, men ingen av hennes åpenbaringer fant sted. Til tross for disse falske åpenbaringene, var det ingen mulighet for noen å stille kritiske spørsmål eller etterlyse svar på ting som ikke syntes å stemme med virkeligheten. Mariasøstrene leser omtrent ikke Bibelen, men er forpliktet til daglig å studere mor Basileas ca. 100 skriv som formidler hennes åpenbaringer, som meget direkte motsier Guds Ord.

Kilde
http://www.mensviventer.no/mvv33/saksen33.html

Og fra andmeldelse av boken
http://www.apologeten.no/artikler/apologeten_2001-3-2.htm

Brodeer i kristus

Bjørn Olav sa...

Broder i Kristus

Jeg kjenner godt til denne boken.

Tror aldri jeg har møtt noen som har trådt ut av en sammenheng, det være seg menighet, organisasjon etc, som ikke har hatt kritiske bemerkninger. Ofte er disse sterkt farget av ting på det personlige plan. Jeg tror ikke disse finske søstrene er noe unntak i så måte. Dermed må deres historie leses som nettopp det: deres historie. Deres tolkning, og selvsagt også deres oppfattelse av det som de opplever som sannheten. Jeg har dermed ikke sagt at deler av deres fortelling ikke har elementer av sannhet i seg, men det er fremdeles deres historie som fortelles.

Det andre en bør huske er at et kloster drives på en annen måte enn en demokratisk forening. Et kloster har regler, som munker og nonner forplikter seg på. Jeg synes boken, som jeg har lest, bærer preg av til dels illojalitet mot klosterreglene, og jeg spør meg selv om dette kan være en av årsakene til at disse to finske søstrene forlot Mariasøstrene.

Har du lest boken?

Boken inneholder en god del påstander, som det er umulig å få bekreftet eller avkreftet. Årsaken til det er at det handler om et "lukket samfunn" som et kloster jo naturligvis er.

Jeg vet at mor Basilea var veldig ulykkelig over det som ble sagt og skrevet i denne forbindelsen. Hun gikk aldri ut mot disse to søstrene, og tok ikke til motmæle mot dem offentlig. De derimot benyttet enhver anledning til å si noe negativt om den sammenhengen de kom fra.

Vi skal heller ikke glemme at det har skjedd store endringer hos Mariasøstene etter Mor Basileas og Mor Martyrias død. De ledes nå blant annet av et kollegium søstre, og det er stor åpenhet for innsyn. Det har jeg ved selvsyn opplevd på Kanaan da jeg var der sist.

Ellers synes jeg det er litt underlig at du henviser til "Mens vi venter". Dette er en nettside som så vidt jeg har forstått drives av syvendedags adventister. Og ingen hvem som helst syvendedags adventister, men en gruppering som driver en ganske aggessiv form for angrep på andre kristne. De påberoper seg Ellen G. White som en ufeilbarlig profet, og du må huske at hun har profetert om Jesu gjenkomst, og angitt datoen. Den stemte ikke.

De andre du henviser til kjenner jeg ikke.

Til slutt: Du skriver, eller er det en henvisning: "Mariasøstrene leser omtrent ikke Bibelen, men er forpliktet til daglig å studere mor Basileas ca. 100 skriv som formidler hennes åpenbaringer, som meget direkte motsier Guds Ord."

Når jeg leser dette vet jeg ikke om jeg skal le eller gråte. Det er ubegripelig at noen kan skrive noe slikt vås! At Mariasøstrene omtrent ikke leser Bibelen? Når du er på Kanaan vil du ved selvsyn se at det ikke stemmer. Alle de Mariasøstrene jeg kjenner, og det er en del, har sitt eget personlige bibelstudium hver eneste dag, og leser du Mor Basileas bøker vil du se hvor flittig hun er til å sitere nettopp Skriften. Glem nå heller ikke at Mariassøtrene tilhører en evangelisk sammenheng, de fleste av dem er lutheranere, og nettopp av den grunn også er glad i Bibelen.

Jeg synes du bør kunne dokumentere at det Mor Basilea skriver:"meget direkte motsier Guds Ord." Det er en alvorlig påstand, som ikke kan stå udokumentert.

Derfor spør jeg: Har du lest noen av Mor Basileas bøker? Hvilke? Jeg gjentar også spørsmålet mitt ovenfor: Har du lest boken av de to finske søstrene? Eller baserer du deg på informasjon du får fra Ellen G. White tilhengerne?