lørdag, juni 06, 2009

Hudson Taylors tippoldebarn taler i Oslo 13. og 14. juni





Lørdag 13. juni kommer tippoldebarnet til legendariske James Hudson Taylor til Oslo. James Hudson Taylor IV (til venstre på bildet) arbeider for Overseas Missionary Fellowship, som er en fortsettelse av det arbeidet som Hudson Taylor startet opp og som ble kalt China Inland Mission. Tippoldebarnet er bosatt i Hong Kong, og reiser over hele verden som taler oh foredragsholder på misjonsmøter og konferanser. Nå er han på sitt første besøk til Norge.

Og dermed går han opp i sin kjente tippoldefars fotspor! I 1889 , altså for 120 år siden, kom Hudson Taylor til Norge. Dette resulterte i dannelsen av Norges eldste Kinamisjon, som i dag kalles Evangelisk Orientmisjon, og senere 10 andre misjonsorganisasjoner som sendte misjonærer til Kina! Tenk hvilken innflytelse en mann tent i brann for Jesus kan ha! På det meste hadde Den Norske Kinamisjon (nåværende Evangelisk Orientmisjon) 24 misjonærer i Kina, hovedsaklig i Shanxi provinsen.

Jeg har aldri hørt tippoldebarnet til Hudson Taylor, men planlegger å gjøre det denne lørdagen. Derimot har jeg truffet oldebarnet, James Hudson Taylor III (mannen i hvitt) da han var her på besøk i Norge for noen år siden. Jeg hadde gleden av å tilbringe deler av en dag sammen med ham, og det gjorde et meget sterkt inntrykk. Han totale overgivelse til Jesus gjorde at denne mannen bokstavelig talt skinte av Jesus!

James Hudson Taylor III var født 12.august i 1929 og døde 20.mars i år. Da hadde han kjempet fem år med kreft i leveren. En stor minnesgudstjeneste ble holdt 4. april i år i Kowloon City Baptist Church i Hong Kong.

Tenk om noen kunne tennes i brann for misjonens store sak, for Kinas millioner, i forbindelse med Evangelisk Orientmisjons 120 års jubileum? Vil du være med å be om at Høstens Herre kaller arbeidere ut i sin høst? Høstmarkene er modne!

Jubileumsmøtet arrangeres i Misjonskirken på Majorstua i Oslo lørdag 13.juni kl.13.30. Her taler James Hudson Taylor IV. Han taler også i Misjonssalen i Tullingata 4 søndag 14.juni kl.11.00.

Nettstedet til Evangelisk Orientmisjon finner du her:

www.eom.no

Ingen kommentarer: