lørdag, juni 13, 2009

Send Ditt lys og Din sannhet



"Send Ditt lys og Din sannhet! La dem lede meg. La dem føre meg til Ditt hellige berg og til Ditt tabernakel." (Salme 43,3)

'Ditt lys og Din sannhet', disse to er nøye knyttet sammen. Den fullkomne sannhet finner vi i Kristus, men det våre hjerter trenger er å bli opplyst av Guds lys. For mens hele grunnlaget for vår visshet er virkeligheten om Kristi person og Hans seierrike gjerning, må vi fremdeles, med Guds hjelp lære å forstå hva dette innebærer, lære å kjenne den herlige sannhet at Han allerede er den som regjerer, ikke at Han en gang kommer til å regjere.

Det Gud gjør i oss i dag er noe som allerede er gjort i Kristus. Mer enn noe annet trenger vi å forstå denne kjennsgjerningen.

All åndelig erfaring skriver seg fra dette at guddommelig lys har fått falle over evige sannheter. Sannhet som forkynnes uten lys fra Gud blir ikke annet enn døde læresetninger. Men med slikt lys over seg, vil sannheten omskape deg og meg, slik at den virkelighet, som hittil bare har kunnet finnes i Kristus alene, nå også begynner å komme tilsyne i det som Gud gjør oss til i Ham. Og denne veien leder rett til Guds hellige berg.

Watchman Nee

Ingen kommentarer: