søndag, juni 28, 2009

Baptistene vokser i Frankrike



Det franske baptistsamfunnet har nylig holdt sitt landsmøte, og antall baptister vokser sakte men sikkert i dette altoverveiende katolske landet. Det finnes tre forskjellige baptistgrupperinger i Frankrike. Den franske baptistfederasjonen har 127 forsamlinger, med ca 7.000 medlemmer. Det franske baptistsamfunnet har 42 forsamlinger med omtrent 2.600 medlemmer. Frankrike har også 62 uavhengige baptistmenigheter med ca 3.500 medlemmer. Kun Det franske baptistsamfunnet er medlem av Baptistenes Verdensallianse og Den europeiske Baptistføderasjonen.

I forbindelse med landsmøtet til Det franske baptistsamfunnet ble det samlet inn penger for å støtte to anti-trafficking prosjekter i Italia og Nederland. En helt ny bok er også på markedet: "Baptister - et protestantisk alternativ." Denne boken vil kunne bli viktig i et land som stempler baptister som en farlig sekt.

Naturligvis sto 400 års jubileet for den første baptistmenigheten i Europa sentralt i landsmøtets ulike arrangementer. Det er laget en stor utstilling som viser utviklingen disse 400 årene, og denne ble så vellykket at 50 av menighetene i Det franske baptistsamfunn har bestilt en kopi for å bruke i deres eget arbeid. En av talerne, pastor Luc Maroni, som også er byråd i hjembyen Lens, holdt et innlegg med tittelen: "Våg å være annerledes - å være baptist i Frankrike og Europa i dag."

Ingen kommentarer: