søndag, juni 07, 2009

Her er mannen enkelte hevder ikke eksisterer

Dette er mannen enkelte hevder ikke eksisterer. Mark Gabriel et psevdonym for en tidligere egyptisk imam og professor i islamsk historie og religion ved det svært prestisjetunge Al-Azhar universitetet i Kairo. Han ble så desillusjonert og sjokkert over sin egen religion at han forlot den, omvendte seg til kristendommen og flyttet til vesten hvor han har viet sitt liv til å opplyse vestlige mennesker og omvende andre muslimer. I en kronikk i Vårt Land skriver Jan Rantrud, teolog og høyskolelektor ved Norsk Lærerakademi, om Mark Gabriel og spørsmålet om hans troverdighet. Rantrud har bodd flere år i Midtøsten som misjonær, og er medlem av Midtøsten-baserte samarbeidsfora for kristne, muslimer og jøder:

"Er han den han utgir seg for å være? Et professorat ved Al-Azhar universitetet er ikke akkurat en anonym stilling. Det gikk ganske fort å få bekreftet at Mark Gabriels selvbiografiske utsagn er fullstendig korrekte. Hans opprinnelige navn og identitet og hovedpunktene i det han ville kunne skrive som CV er verifiserte opplysninger."

Videoen er del fem av et TV intervju med dr Mark Gabriel. Flere av Gabriels bøker er oversatt til norsk på Prokla Media forlag, og anbefales på det varmeste for alle de som vil sette seg inn i forskjellen mellom Islam og kristen tro.

1 kommentar:

Anonym sa...

Den var bra Bjørn Olav. Måtte legge den ut på Facebook.

Mvh.: Birgir