onsdag, juni 10, 2009

Hva er sann gudsfrykt, del 3



Et liv i gudsfrykt og hellighet er et velsignet liv! I Salme 128 kan vi lese dette herlige løftet:

"Salig er hver den som frykter Herren, som vandrer på Hans veier. Når du spiser frukten av dine henders strev, skal du være salig og det skal gå deg godt. Din hustru skal være som et fruktbart vintre midt inne i ditt hus, dine barn er som friske skudd av oliventre, rundt ditt bord. Se, slik skal den mann bli velsignet, som frykter Herren." (v.1-4)

Ordet salig som brukes her kan også oversettes velsignet.

Vi finner noe av det samme i Salme 103, som er en salme av David. Her heter det: "For så høyt som himlene er over jorden, stå stor er Hans nåde mot dem som frykter Ham. Så langt som øst er fra vest, har Han tatt våre overtredelser bort fra oss. Som en far er barmhjertig mot sine barn, er Herren barmhjertig mot dem som frykter Ham." (v.11-13)

For den som lever i gudsfrykt finnes nåde og barmhjertighet og tilgivelse for våre synder, når de bekjennes innfor Ham. Og fra Salme 103 ser vi at Guds velsignelser følger med oss også inn i våre hverdagsliv. For jødene i den gamle pakt kunne det ikke finnes noe større enn det å kunne arbeide og tjene til sitt brød. For den som frykter Herren vil Han sørge for å gi dem det de trenger til livets opphold.

Guds velsignelse kan følge med oss gjennom alle livets skiftende omstendigheter, bare vi lever i Hans vilje med våre liv. Da er vi under Hans beskyttelse. Det er når vi går utenfor denne beskyttelsen og bevisst fjerner oss fra Guds vilje med våre liv, at vi stiller oss selv i en meget farlig situasjon. Da stiller vi oss sårbare for fiendens listige angrep.

I Ord 14,17 finner vi dette fantastiske løftet:

"Herrens frykt (eller frykt for Herren) er en kilde til liv, så en kan vende seg bort fra dødens snarer."

Det klokeste vi kan gjøre er å be om at Herren selv fyller våre liv med ekte gudsfrykt. Da har vi en kilde til liv, og da får vi kraft til å vende oss bort fra dødens snarer.

1 kommentar:

Anonym sa...

AMEN!!!!