onsdag, juni 03, 2009

Hvilken ånd er den ånd som står de kristne imot?



I dag fikk jeg en epost fra Francis Frangipane (bildet), en amerikansk pastor, bibellærer og nasjonal forbønnsleder, hvis innhold virkelig er tankevekkende.

Francis Frangipane forteller at når han kommer til nye steder for å holde en bønnekampanje, blir han ofte spurt av stedets pastorer om han kan identifisere hva som er de åndelige festningsverkene i den byen det gjelder, eller "hvem som er den sterke" som står imot menigheten.

I eposten skriver Frangipane: "Kjenner du navnet på den mest kraftige ånd som står imot de kristne?"

Svaret Frangipane gir vil kanskje overraske deg: Jahve!

"Når jeg sier dette, blir de som spør ofte svært overrasket. Men så forklarer jeg ut fra Guds ord hva jeg mener, og henviser til Jak 4,6: "Gud står de stolte imot, men de ydmyke gir Han nåde."

Til dette skriftstedet sier Frangipane blant annet: "Når vi ser ned på andre kristne, eller vi er splittet i vårt hjerte i forhold til andre menigheter eller vi fremhever oss selv, så vandrer vi i stolthet. Derfor, den Ånd som står imot oss, er ikke demonisk, det er Gud."

Og så legger Frangipane til:

"Herren vil ikke unnskylde oss fordi vi synger lovsanger på søndagene, og ser på oss selv som frelst. Gud sto imot Lucifers i himmelen og Han står imot vår stolthet her på jorden. Det som er det tristeste av alt er at vår stolthet er blitt så homogenisert i vår kristne erfaring at vi ikke engang ser at det er galt."

Så langt Frangipane.

Jesus sier dette i Joh 8,50:

"Jeg søker ikke Min egen ære. Det er Èn som den og dømmer."

Det er virkelig noe å tenke over for en hver av oss.

I Luk 16,15 taler Jesus om fariseerne og sier:

"Dere er jo slike som rettferdiggjør dere selv overfor menneskene, men Gud kjenner hjertene deres. For det som blir satt høyt blant menneskene, er en styggedom for Gud."

La oss spørre oss selv idag: Hva tenker jeg om min kristne bror og søster i en annen sammenheng enn den jeg står i?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Noe å tenke over, ja. Må nok ransake oss selv for å se hvordan vi tenker om andre kristne.
hilsen karin

Aleksander sa...

Viktig budskap! Samtidig er det mange som argumenterer nettopp på denne linjen i forhold til læresaker som tjenestedeling og homofili - at du mangler ydmykhet og vilje til enhet hvis du lar detaljer som ovennevnte hindre "brødrefellesskap". Sant felleskap finner man hos mennesker med sønderbrutte og knuste hjerter, som i alt de gjør søker å sette Herren først - uavhengig av denominasjon.

Karin sa...

Ja,må Gud hjälpa oss,så att vi aldrig ser på oss själva som Fariseen såg på publikanen!

Min bön är att Jesu Kärlek,Hans agape kärlek helt ska uppfylla vårt inre,så det flödar över till andra!
Karin