mandag, desember 30, 2019

Kinesisk pastor dømt til ni års fengsel

I går ble pastor Wang Yi dømt til ni års fengsel av en kinesisk domsstol. Det skjedde i Kinas vestlige provins Chengdu. Pastor Wang Yi er dømt fordi han som pastor ansees å være farlig for den kinesiske nasjonen. Han skal også være dømt for å ha drevet med illegal forretningsvirksomhet. Problemet er bare det at pastor Yi ikke driver noen form for forretningsvirksomhet. Men han er pastor for en uregistrert menighet.

Det er organisasjonenen Back to Jerusalem, som ledes av broder Yun, bedre kjent som 'Den himmelske mannen' som skriver dette i dag.

Pastor Wang Yi (bildet), ble arrestert sammen med flere titalls menighetmedlemmer og ledere for 'Tidligregnets Paktskirke' i desember 2018. Dommen falt først nå.

'Tidligregnets paktskirke' er en av de mer åpne uregistrerte husmenighetene i Kina. Kinesisk lov krever at menigheter skal være registrerte og at myndighetene skal ha oppsyn med menigheten. Noen menigheter nekter dette, og blir da stemplet som ulovlige av myndighetene. La oss huske pastor Wang Yi i våre forbønner.

Ingen kommentarer: