søndag, desember 22, 2019

Antisemitter mener jødene står bak riksrettsaken mot Trump

Antisemittiske krefter mener riksrettssaken mot president Donald Trump, skyldes et 'jødisk kupp'.

Det skriver The Times of Israel i dag, søndag 22. desember.

"Dette er måten jødene arbeider, de bedrar, lyver og gjør hva som helst de kan for å oppnå sin politiske agenda," sier pastor Rick Wiles. Han er grunnlegger av TruNews, en kristenfudamentalistisk plattform som i følge The Times of Israel, regelmessig publiserer antisemittiske og rasistiske videoer.

De siste ukene har sosiale medier blitt overstrømmet av konspirasjonsteorier angående det som skal være et jødisk kupp for å få avsatt president Trump. The Unz Review, en antisemittisk plattform, har delt historien med tittelen: "Trump sjarmerer jødene, jødene reiser riksrettstiltale¤"og argumenterer for at 'riksrettsfarsen er i hovedsak en jødisk affære'.

Artikkelen er skrevet av den svenske antisemitten Israel Shamir, og han kritiserer Trump for å fri til jødene gjennom sin Israels-politikk, bare for å oppleve at jødene forråder ham. "Trump trodde at hans generøsitet ville smelte jødiske hjerter, og at de ville la ham regjere i fred," skriver Shamir, og legger til: "Men nei, jødene aksepterer enhver gave som deres forfall."

The Times of Israel skriver at "ifølge eksperter som følger med på antisemttiske hendelser i USA har denne type retorikk de siste månedene økt og blitt mer vanlig blant høyreekstreme på Internett."

Assisterende direktør for Anti-Defamation League's Center for Extremism, Aryeh Tuckman, sier til The Times of Israel, at de ser mange konpiratoriske utfall mot riksrettssaken mot Trump, og at det er jødene som skal stå bak den.

Ingen kommentarer: