fredag, desember 20, 2019

Bønnebevegelsen på fremmarsj i Libanon

Noe veldig spennende er i ferd med å skje i Libanon. Massemedia har vært opptatt av å dekke de voldsomme protestene som førte til at statsminister Hassan Diab gikk av. Det de ikke har fått med seg er den voksende bønnebevegelsen i landet.

I mange år nå har libanesiske kristne bedt for landet sitt, spesielt for ledere med integritet. De har bedt om forandring. Utgangspunktet for bønnesatsningen har vært ordene fra Haggai 2,7:

"Jeg skal ryste alle folkene, slik at alle folkenes lengsel skal komme, og jeg fylle dette hus med herlighet, sier Herren hærskarenes Gud."

Dette ordet har forløst en slik bønnenød blant bederne i Libanon, og det har ført til at korrupte ledere har blitt avslørt og er blitt brakt til retten. Inspirert av det folkelige opprøret har en kristen koalisasjon satt opp et stort bønnetelt i sentrum av Beirut. Ikke bare bes det, men kristne tar til gatene for å proklamere Guds løfter til folket.

La oss stå sammen med bønnefolket i Libanon og be for landet. I følge det anerkjente bønneatlaset, Operation World, er hele den libanesiske nasjonen, og spesielt de kristne i landet traumatisert. Svært mange kristne har forlatt landet. Både de ortodokse og de katolske kirkene kjemper for å overleve, mens protestantiske kristne kjemper en kamp for å bli akseptert. Den romersk-katolske kirken er størst, med drøyt en million medlemmer, noe som utgjør nesten 24 prosent av befolkningen. Den ortodokse kirke har 312.000 medlemmer, mens protestantene teller omlag 26.000.

Ingen kommentarer: