lørdag, desember 28, 2019

Mens vi venter på oppstandelsens morgen

En vakker utsikt til gyldne hveteåkre i Rhön i Hesse i Tyskland. Vi ser østover fra det som var Rhön Bruderhof. Like i nærheten ligger to store moravianske samfunn i Marienborn an Herrnhaag.

Bildet er tatt av Peter Hoover en fredfull søndag morgen. Her hviler Eberhard Arnold, grunnleggeren av Bruderhof i 1920-årene i påvente av oppstandelsens morgen.

Etter at nazistene drev Bruderhof-kommuniteten på flukt i 1930-årene, flyktet disse anabaptistene til England, og derfra til Paraguay. Siden har denne kommuniteten slått rot i USA, Storbritannia og Tyskland. Jeg har holdt kontakt med dem siden 1970-tallet, og har abonnert på deres tidskrift, The Plough, i alle disse årene. Eberhard Arnold, teologen og filosofen, har vært og er fremdeles en stor inspirasjonskilde og påvirkningskraft i mitt liv. Jeg leser stadig hans kommentarer til Bergprekenen, og skulle ønske han ble oppdaget av flere. Han har så mye å tilføre alle de som vil leve et liv i radikal etterfølgelse av Jesus. Dessverre er ingen av hans bøker oversatt til norsk.

Ingen kommentarer: