torsdag, desember 12, 2019

Motsatte seg datterens kjønnsbytte - mistet omsorgsretten

Et ektepar fra Finland har mistet omsorgen for sin mindreårige datter da de ikke ville at hun skulle begynne på hormonbehandling for å 'bytte kjønn'.

Det er Finlands statlige allmennkringkaster YLE, tilsvarende vårt NRK, som skriver dette. Mest sannsynlig har dette skjedd utenfor Finland, ettersom YLE bare oppgir at famiklien bor i 'et annet EU-land.'

Barnets foreldre forteller til YLE st det hele begynte da familien flyttet til utlandet. Da fortalte datteren på 15 år at hun var en gutt, født i feil kropp. Datteren ville begynne med hormonbehandling med det samme, og ville få operert bort brystene. I følge foreldrene kom datterens tanker om kjønnsskifte helt plutselig - etter at hun hadde begynt å omgås nye venner.

Foreldrene på sin side forsøkte å få datteren til å tenke seg nøye om, og fortalte henne at dette var en lang prosess og heller ingen lett prosess. Dette ville datteren ikke høre på.

Et par uker senere ble foreldrene oppsøkt av politiet. En venn av datteren hadde anmeldt foreldrene, og dermed ble datteren fratatt sine foreldre. De vet i dag ikke hvor deres datter befinner seg, og de har ingen kontakt. Det de har fått vite er at hun har tatt et guttenavn, og har påbegynt hormonbehandlingen.

Ingen kommentarer: