torsdag, desember 19, 2019

Jesus solidariserer seg med de marginaliserte

Dette bildet illustrerer veldig godt det som i dag finner sted i Oslo tingrett. En aldrende biskop står tiltalt for å ha tatt troen sin på ramme alvor, og vist medmenneskelighet og gitt verdighet til et menneske. Når alt koker ned til alt er det dette saken mot biskop Gunnar Stålsett handler om. Han har vært mer lydig mot Gud enn mot mennesker.

Jesus delte selskap med datidens marginaliserte, og hadde selv kjent på kroppen hva det vil si å være flyktning. Som kjent måtte Han og hans foreldre flykte til Egypt for å komme seg unna en despot. Dette er også en del av juleevangeliet, som kanskje ikke snakkes så mye om i adventstiden.

Jesus er fremdeles på lag med de fattige, undertrykte, enkene. de foreldreløse - og Hans etterfølgere er kalt til det samme.

To menn har vist dette i praksis dette året - og måtte betale omkostningene for det: Arnr Viste og biskop emeritus Gunnar Stålsett. Med sine ord og ikke minst med sine liv og handlinger har de vist alle oss andre hva det vil si å være en Jesu disippel i 2019.

Men det koster. Det har det alltid gjort.

Hvem står du sammen med?

Ingen kommentarer: