tirsdag, juli 08, 2014

Enten vi lever eller dør hører vi Herren til

Jeg leste noe her om dagen som gjorde et så sterkt inntrykk på meg.

Fader Tryphon, en bekjent av meg med norske aner - som er abbed for All-Merciful Saviour Orthodox Monastery i Vashon, Washington - skrev om en venn av ham: fader Leo Joseph (bildet).

Fader Leo, anglikansk prest og fransiskaner, har tilbrakt mer enn 44 år på sitt eneboersted, tilbaketrukket i bønn og kontemplasjon.

Han har en sjelden krefttype og fikk beskjed av legene han bare hadde seks måneder igjen å leve. Det var for fire år siden!

'Mange som får en slik beskjed ville ha sluppet tak i alt, satt opp en liste over alt en ville ha gjort, og forsøkt å gjøre det før man døde', skrev fader Tryphon. Så legger han til:

'Ikke slik med fader Leo. Han nektet å gjennomgå strålebehandling, men fortsatte i stedet å tjene Saint John's Episcopal Church i Lakeport, California, alle disse årene. Magen hans er full av svulster, og han har vært nær ved å dø en rekke ganger. Men ved Guds nåde fortsetter han å tjene Gud, mens han kjemper med det som skjer her på jorda. Vær snill å be for fader Leo'.

Når jeg leser dette tenker jeg på ordene fra Rom 14,7-8:

"For ingen av oss lever for seg selv, og ingen dør for seg selv.  8 Om vi lever, så lever vi for Herren, og om vi dør, så dør vi for Herren. Enten vi da lever eller dør, hører vi Herren til."

Jeg vil leve slik som fader Leo.

Ingen kommentarer: