tirsdag, juli 08, 2014

Koptere angrer støtte til landets nye president

Mange koptere undrer seg på om de ikke tok feil når de gav sin støtte til Abdel Fattah al-Sisi (bildet) som Egypts nye president.

De er i hvert fall ikke like optimistiske som før. Den nye regjeringen har implementert en serie med omfattende restriksjoner overfor media. Selv kristne medier begynner å lide under dem. To kristne er også blitt arrestert de siste ukene 'for falsk informasjon' om Islam.

Mange koptere vil fortelle oss at alt annet er bedre enn Det muslimske brorskapet. Derfor kom den store støtten til den tidligere general al-Sisi ikke som noen stor overraskelse. Men nå når regjeringen innfører restriksjoner som vil kvele en fri presse, så kan det hende at kopternes massive støtte til al-Sissi vil vise seg å være en stor feilberegning.

Og kopterne berøres også av andre restriksjoner. For to uker siden ble en koptisk lærer dømt til seks måneders fengsel for å ha krenket Islam. 23. juni ble en kristen konvertitt som er journalist dømt til fem år i fengsel for angivelig å ha feilinformert om diskriminering av koptere. Og dagen etter ble en 29 år gammel kopter fra Øvre Egypt dømt til fem års fengsel for å ha likt en Facebook-side laget av kristne konvertitter.

La oss huske våre hardt prøvede trossøsken i våre forbønner.

1 kommentar:

Biskop Kyrillos sa...

Björn Olav; Så här skriver en god vän till Påven Tawadros ll med hänsyftning till dagens situation i Egypten:
Många medlemmar i den koptisk ortodoxa kyrkan, biskopar präster och munkar har glömts bort särskilt dem som vi minnes och saknar för deras stora visdom. Vänligen bry er inte om att brottas med rätten att utöva politiska rättigheter vilket icke våra äldre fäder gjorde.
Han åsyftar icke Påven utan alla andra som s.a.s. ”lägger sig i”. Och även om de förekommer oriktigheter i Egypten så är dock förhållandet mycket bättre än under den korta tid Islamisterna hade regeringsmakten. Vi kan inte jämföra vår nordiska demokrati med vad som nu sker i Egypten