onsdag, juli 30, 2014

Et år siden fader Paolo ble kidnappet av ISIL

I går var det en spesiell dag for alle oss som ber for fader Paolo Dall'Oglio (bildet). Da var det på dagen ett år siden han ble kidnappet av den grusomme islamistorganisasjonen ISIL.

Hver eneste torsdag, når vi samles i Kristi himmelfartskapellet, ber vi for fader Paolo og Deir Mar Musa - klosterkommuniteten  som han grunnla i et overgitt kloster oppe i de syriske fjellene. Bønnekapellet vårt mottok en gave fra dette klosteret - et kors - som henger på veggen ved utgangsdøren, og som er en stadig påminnelse om å be for våre forfulgte trossøsken.

Det har sett mørkt ut. Lever fader Paolo? Vi som har bedt har vært fortvilet, og vi har undret oss hvordan vi kan be i en slik situasjon hvor uvissheten er stor.

Derfor har vi bedt omtrent slik: 'Vi vet ikke, Herre, om fader Paolo er hjemme hos deg, eller han er i hendene på mennesker som vil ham ondt. Du vet. Er han hjemme hos deg, takker vi deg for at han er i Din nærhet, er han i hendene på kidnapperne, takker vi Deg for at han er i Din nærhet der også. Beskytt ham, befri ham, la han gjenforenes med sine brødre og sine venner. Er han hos Deg, takker vi Deg fordi han kan fryde seg over himmelens herlighet'.

Men det går rykter om at fader Paolo fremdeles er i live.

Avisen Vårt Land hadde en sak på fader Paolo i sin nettutgave i går. Der heter det blant annet:

"I løpet av sommeren har det kommet meldinger som bekrefter at fader Paolo fortsatt er i live og at det har vært forhandlinger om frigivelse, men fortsatt er hans skjebne uviss. Siden ISIL i mellomtiden har hatt stor framgang i Syria og Irak, og har proklamert eget kalifat for de områdene de kontrollerer, er behandlingen av fader Paolo av stor interesse. Den forteller noe om hvordan disse ekstremistene tenker og handler. En kilde som hevder å være «knyttet til» ISIL påstår at fader Paolo ble møtt med stor mistenksomhet i organisasjonen. At den kjente klostergrunnleggeren og dialogpresten allerede hadde en høy stjerne i den demokratiske delen av motstandsbevegelsen mot Assad-regimet, bidro nok til det. Det gjorde også det faktum at han i Raqqa insisterte på å møte ISIS’ øverste ledelse, og argumenterte for frigivelse av to franske journalister. En «vennligsinnet» islamistisk gruppe skal overfor ISIL ha påstått at president Assads etterretningstjeneste plasserer kristne angivere i motstandsbevegelsen for å undergrave den innenfra, og at fader Paolo var mistent for å inngå i dette. Denne påstanden er det få som har tatt alvorlig, men det sier noe om hvordan man systematisk har forsøkt å svekke hans posisjon og omdømme.... Ulike kilder bekrefter at det har vært ført forhandlinger om frigivelse av fader Paolo."

Du kan lese hele Vårt Land artikkelen her:  http://www.vl.no/samfunn/ett-%C3%A5r-i-islamistenes-fangenskap-1.87543

Vi som feirer gudstjenester i Kristi himmelfartskapellet vil fortsette å be for fader Paolo, og for alle våre trossøsken i Syria, og oppfordrer også andre kristne til å gjøre det samme.

Ingen kommentarer: