lørdag, juli 05, 2014

Vietnamesisk politi stormet menighet og mishandlet 72 pastorer og teologistudenter

9.- 10 juni ble en særdeles tøffe dager for mennonitene i Vietnam.                         

Da stormet uniformerte- og sivilkledde politimenn en stor samling med pastorer og teologiske studenter i byen Ben Cat Binh Duong provinsen, omlag 20 kilometer nord for Ho Chi Minh City. Mennonitene har ikke offisiell godkjennelse i Vietnam. Ved 23-00-tiden, etter at deltagerne på konferansen hadde lagt seg for kvelden, sto politiet utenfor og brukte megafon for å be Le Thi Phu Dung og Tran Minh Hoa om å komme ut for å åpne porten. Pastor Phu Dung er den administrative lederen for menigheten, og kona til den tidligere pastoren, Nguyen Hong Quang, som nå har ansvaret for undervisningsopplegget i menigheten. Tran Minh Hoa er menighetens pastor.

Men de rakk aldri å åpne porten før lederen for sikkerhetspolitiet i Ben Cat, Major Hoa, brøt opp låsen og politiet stormet inn. De ga ordre om at lyset skulle settes på.

Samtlige av de 72 studentene og pastorene som befant seg i bygningen ble arrestert, og hver av dem ble ledsaget av to politimenn ut i ventede lastebiler og kjørt bort. Før politiet forlot kirkebygget ødela de alle vinduene, og kastet steiner på taket, slik at det ble gjennomhullet og ødelagt. Over 300 politimenn deltok i aksjonen.

På politistasjonen ble samtlige banket opp av politiet. De ble løslatt dagen etter å ha blitt truet på livet. 20 av dem måtte behandles på sykehus for de skadene de hadde pådratt seg.

Bildet viser koret Bahnar, som består av medlemmer av Mennonitekirken i Vietnam, i forbindelse med en konsert i 2012.

Ingen kommentarer: