søndag, juli 20, 2014

Hengitt kristen ungdomsarbeider døde i flytragedien i Donetsk

Det begynner nå å gå opp for oss konsekvensene av den forferdelige flykatastrofen i Donetsk. Særlig når historie til ofrene begynner å bli kjent.

I dag fikk jeg en epost fra vår venn, Peter Hoover, som er leder for den anabaptistiske kommuniteten, Rocky Cape Christian Fellowship i Australia. Han forteller at i dag på Herrens dag har tilbrakt tiden sammen med Kositsin-Oreshkin familien. De tilhører en liten forsamling av russiske troende i Tasmania, en konservativ avdeling av et mye større australsk-russisk kristent fellesskap.

Kositsin-Oreshkin familien er troende som kom som har kommet fra Harbin i Kina til Australia for en god del år siden. Deres sønn, Victor (bildet), er en av de 298 som mistet livet da det malaysiske flyet ble skutt ned, mest sannsynlig av russiske separatister.

Denne søndagen slår australske medier opp hans historie. Det er historien om en hengitt ung kristen mann som etterlater seg et sterkt vitnesbyrd.

Fredag morgen dro hans foreldre fra Lidcombe i den vestlige delen av Sidney til flyplassen i byen for å hente deres sønn. 30 åringen dukket aldri opp. I stedet mottok de den forferdelige nyheten via en telefonoppringning fra det australske utenriksdepartementet.

Victor Oreshkin var et aktivt medlem av den forsamlingen han tilhørte - Lidcombe Slavic Evangelical Pentecostal Church. Blant annet med å organisere ungdomskonferanser. Nå i juni var ham med på å organisere en ungdomskonferanse med tittelen: 'Hold deg nær til Gud, så holder Han seg nær til deg'.

'Han var en virkelig en vesentlig del av vår menighet, og vi føler virkelig med Victor og hans foreldre', forteller menighetens pastor, Aleksander Minchenko til dagens Sidney Morning Herold.

Pastoren er også en nær venn av familien.

38 personer fra Australia ble drept i den grusomme terrorhandlingen.

Peter Hoover forteller at han selv har flydd med Malaysian Airlanes, og mest sannsynlig med et av flyene som nå har vært involvert enten det som forsvant eller det som ble skutt ned.

Han skriver: 'La oss vende blikket opp - til Jesus - for vår forløsning stunder til'.

Ingen kommentarer: