torsdag, juli 10, 2014

Søster Grace - 'mor godhjerta' blant de fattigste av de fattige

Mens jeg ventet på min sønn i går, ble jeg sittende i bilen å lytte til BBC. Historien jeg fikk fortalt gjorde at tårene strømmet, og jeg gjorde ikke noe for å hindre det heller.

Jeg fikk fortalt historien om søster Grace (bildet), en katolsk nonne som arbeider blant de fattigste av de fattige i Sør-Sudan.

Det var en lytter som hadde skrevet inn til BBC og lurt på om de ikke kunne lage en reportasje om denne 'mor godhjerta'. Og når BBC hadde gjort sine forundersøkelser ble også de grepet av barmhjertighetsarbeidet denne lille nonnen fra India utfører.

Når hun kom til Khartoum - jeg tror det var en gang på 1980 tallet (jeg hadde ikke noe å skrive på så jeg husker ikke helt), så ga myndighetene beskjed om at hun måtte ut av landet etter 14 dager. Slik skulle det ikke bli. Søster Grace (Nåde) fikk bli. De forstod vel at hennes uegennyttige innsats var til fordel for landet.

Hun hadde ikke vært der mange dagene før en liten gutt forsøker å få hennes oppmerksomhet. Om hun ikke kunne bli med ham? Søster Grace følger med gutten og finner en kvinne, bare skinn og bein, liggende utenfor. To barn suger på hennes utmagrede bryst. Kvinnen var død. Barna levde. Gråtende forteller søster Grace om kvinnen, om nøden rundt henne.

Med små midler tar hun fatt på det krevende arbeidet. Drivkraften: Jesu kjærlighet.

Når arbeidet hun hadde startet opp i Khartoum kunne stå på egne bein, hørte hun om nøden i Wau i Sør-Sudan. Der var det ingen som hjalp til. Det var en plass for søster Grace. Så hun dro, og hun ble.

Samme arbeidet blant de nødlidende og de fattigste av de fattige. Nå har hun fått på beina Sør-Sudans første jordmorskole, og søster Grace gir seg ikke med det. Hun vil bygge sykehus!

Hun fortviles over kamphandlingene som pågår i Sør-Sudan, og hun taler med alle om den fred som bare Kristus kan gi.

Dette må være en fremtidig kandidat for Nobels fredspris!

Hva er det med katolske nonner og barmhjertighetsarbeid? Det er noe der som vi trenger å gripe! De har fått se noe av Jesu hjertelag for de fattigste av de fattige. De ser Jesus i dem.

Det tror jeg er hemmeligheten.

Det er nok ikke siste gangen du hører om søster Nåde på denne bloggen!

Ingen kommentarer: