fredag, juli 25, 2014

I 50 landsbyer i India er den kristne tro nå blitt forbudt

I mer enn 50 landsbyer i den indiske delstaten Chatisgarh (bildet), har de hinduistiske myndighetene nå lagt ned forbud mot den kristne tro.

Indiske kirkeledere ber nå indiske myndigheter trekke dette forbudet tilbake. De frykter at det vil forårsake nye bølger av forfølgelse.

'Regjeringen må reversere beslutningen som er tatt i disse landsbyene umiddelbart for å gjenopprette tilliten til de kristne i denne staten, som har vært under et særlig press de siste dagene', sier pastor Vijayesh Lal, som er nasjonal direktør for den religiøse frihetskommisjonen innenfor Den evangeliske allianse i India.

De nye bestemmelsene i delstaten Chatisgarth passerte under dekke av at de skulle forhindre kampanjer hvor hensikten var å omvende hinduer til en annen religion. Både bønnemøter, gudstjenester og propaganda fra andre religioner enn hinduismen er forbudt.

De nye bestemmelsene innebærer så konkrete ting at 52 familier i landsbyen Sirisguda er nektet å få kjøpe mat. Det har allerede kommet meldinger om vold mot kristne i disse landsbyene, og flere har blitt behandlet for skader ved sykehus.

La oss be inderlig til Gud for våre indiske trossøsken.

Ingen kommentarer: