lørdag, juli 12, 2014

Nordmann visepresident for verdens baptister

Det skrives historie i Det norske Baptistsamfunn når Jan Sæthre (bildet) nå er blitt valgt til visepresident i Baptistenes Verdensallianse.

Valget ble gjort på årskongressen til Baptistenes Verdensallianse i Izmir denne uken.

Det er ingen førstereisgutt som er blitt valgt. Jan Sæthre har gjort en formidabel jobb som Baptistsamfunnets 'utenriksminister' i flere år, og har hatt en rekke tillitsverv  i Den europeiske baptistføderasjonen, og ellers på verdensplan. Til daglig er han rådmann i Siljan kommune.

Valget gjelder for perioden 2015-2020. At Norge nå får et av toppvervene i Baptistenes Verdensallianse, med sine nærmere 40 millioner medlemmer i 228 baptistunioner i 121, betyr blant annet at man får en viktig stemme som kan ha mye å tilføre når det gjelder kampen for tros- og samvittighetsfrihet i land hvor kristne blir forfulgt.

Til president for Baptistenes Verdensallianse valgte årskongressen 53 år gamle Ngwedla Paul Msiza fra Petroria i Sør-Afrika. Han er den andre afrikaneren som er blitt dette tillitsvervet til del. Den første var William Tolbert fra Liberia fra 1971 frem til 1980 da han ble drept under et militærkupp i landet.

Msiza er pastor for Peniel-Salem Baptist Church i Pretoria, og er utdannet fra University of Witwatersrand, The University of South Africa, The Baptist Theologival Seminary of Southern Africa og The Baptist Bible Institute.

(Foto: Det Norske Baptistsamfunn)

Ingen kommentarer: