onsdag, juli 16, 2014

SISTE: To kidnappede nonner satt fri i Irak

Endelig kan jeg bringe videre en god nyhet fra Syria!

I følge International Christian Concern skal de to kidnappede nonnene: søster Miskintah og søster Atur Joseph (bildet), og tre barnehjemsbarn, være satt fri etter 17 dager i fangenskap.

Nonnene og barna er blitt holdt fanget i Mosul.

De to nonnene har drevet et fosterhjem for foreldreløse barn i nærheten av Mosul. Da den islamske terrorbanden ISIL angrep Mosul 9. juni klarte de to nonnene å bringe alle barna trygt ut av byen, og fant et sted for dem i Dohuk i den kurdisk kontrollerte regionen i det nordlige Irak.

Søster Atur gjorde så en rask reise tilbake til barnehjemmet for å sjekke huset, og finne noen av eiendelene til noen av barna. Denne reisen gikk greit. 28. juni la de to nonnene ut på samme reise sammen med tre av barna. Alt virket trygt den gangen, men denne dagen ble de fem oppdaget og forsvant.

Etter at forsvinningen ble kjent har kirken de tilhører arbeidet intenst for å få dem løslatt. De to nonnene er godt kjent for sitt gode arbeid blant foreldreløse barn, og alle snakke vel om dem. Bestrebelsene med å få dem løslatt har altså lykkes.

Men midt i gleden over det er situasjonen til kristne i de områdene av Irak som nå er under kontroll av denne beryktede terrorgruppen, som har opprettet Det islamske kalifatet, særdeles bekymringsfull. La oss huske dem i våre daglige forbønner.

Ingen kommentarer: