mandag, juli 21, 2014

Ny bølge av forfølgelse mot kristne i den kinesiske Xinjiang regionen

Husmenigheter i flere deler av den autonome Uyghur regionen, som ligger lengst vest i Kina, har vært utsatt for forfølgelse den siste tiden. Det er ChinaAid som melder dette.

I begynnelsen av juli ble en pastor i en husmenighet i det autonome prefekturet Yili Kazakh, arrestert i Beijing. Seks menighetsmedlemmer i Kuerle ble også arrestert, og utsatt for harde forhør i forbindelse med en sommerleir for ungdom og en amerikansk lærer er blitt utvist etter at politiet avbrøt en gudstjeneste i Urumqi.

Pastor Lou Yuanqi fra Yili ble arrestert på flyplassen i Beijing 7. juli. Da var han på vei for å møte familie i Kinas hovedstad. En venn av familien, Zhang Shengqi, som er bosatt i Beijing, forteller at Lou ringte sin familie etter at han var blitt arrestert. Familien har senere fortalt at sikkerhetspolitiet i det autonome prefekturet Yili Kazakh, hadde kontaktet politiet i Beijing og bedt om at pastor Yuanqi ble arrestert. Etter å ha blitt forhørt hele natten ble han så satt fri.

I mellomtiden - 6.juli - ble seks pastorer og menighetsansatte som tilhører en husmenighet i Kuerle arrestert. Kuerle ligger i det autonome mongolske prefekturet Bayin’gholin.  Dai Jin, Deng Wenjun, Shi Chuanxin, Peng Jun, Tian Yang, Wang Ruyu ble arrestert anklaget for å ha 'tvunget religion på studentene'.

3. juli dukket sivilkledd politi opp på en musikksamling i en husmenighet i Urumqi og hevdet at dette var en illegal samling. Det var 20 mennesker til stede, og samtlige ble tatt med til politistasjonen for avhør.  En amerikansk musikklærer som deltok på samlingen ble også arrestert og senere utvist av landet.

La oss huske våre forfulgte trossøsken i våre forbønner.

Ingen kommentarer: