mandag, mars 07, 2016

Fire muslimske menn angrep kirkebygg til en evangelisk menighet i Tyrkia

Sent på kvelden 25. februar angrep fire muslimske menn menighetslokalet til Agapekirken i den tyrkiske byen Samsun. I forrige uke ble de løslatt og benyttet anledningen til å rope islamistiske slagord. Hatet mot evangeliske kristne i Tyrkia har økt betraktelig den siste tiden.

Det var ved halv tolv tiden den 25. februar at fire muslimske menn dukket opp utenfor døra til Agapekirken. Her er tre av dem fanget opp på et overvåkningskamera. De ringte på og forsøke å få noen til å åpne døren, forteller pastor Orhan Picaklar til Morning Star News. Når ingen svarte, begynte de å banke og slå på døra. De forsøkte også å sparke den åpen.

Et lite antall av menighetens medlemmer befant seg i kirkesalen da angrepet skjedde, blant annet den som har det praktiske ansvaret for kirkebygget, men de valgte å være stille og ikke forsøke å åpne døren for disse mennene.

De fire muslimske mennene holdt på en stund i forsøket på å bryte seg inn i kirkebygget, men måtte til slutt gi etter. Før de dro fra kirkebygget ødela de et sikkerhetskamera.

De som oppholdt seg i kirkesalen tør ikke tenke på hva som ville skje om de hadde klart å bryte seg inn. Det var tydelig at disse mennene var ute etter bråk.

La oss huske våre trossøsken i Tyrkia i våre forbønner.

Ingen kommentarer: