fredag, mars 04, 2016

Hva gjør vi med de resterende fastedagene?

Når disse linjene skrives er det kun 24 dager igjen til 1.påskedag. Tiden raser fra oss. Hvordan har fastetiden vært så langt? Har disse dagene frem mot den strålende påsken vært annerledes, eller har dagene sett omtrent like ut som når det ikke er fastetid?

Jeg skriver ikke dette for å gi deg dårlig samvittighet, men for å oppmuntre deg, fordi det er ennå ikke for sent å gjøre dagen i dag og de kommende dagene til annerledesdager. Det er tre søndager igjen som ikke er fastedager, og så sitter vi igjen med 21 dager hvor vi kan lage en ramme rundt dem som er annerledes. Det kan være at vi spiser enklere, begrenser visse ting, holder oss unna noe. Det er i grunnen opp til oss.

Vi har alle godt av å komme inn i kirkeårets rytme og deler av dette året er fastedagene. En slik rytme skaper ro, gjør oss mer mottagelige og åpne. Hva vi gjør med disse dagene er helt opp til oss, men jeg vil gjerne oppmuntre deg til å gjøre disse dagene annerledes enn årets øvrige dager. Vi kan alle ha behov for å slå ned på tempoet og bryte ut av hverdagenes ensformighet og skape rom for at Gud kan slippe bedre til i våre liv.

Ingen kommentarer: