torsdag, mars 10, 2016

George Müller - en troshelt

I dag er det 124 år siden troskjempen George Müller (bildet) døde. Denne mannen alene hadde ansvaret for at så mange som 10.024 foreldreløse barn fikk mat og husrom og kjærlighet hver dag. Han startet også 117 og skoler og sørget for at 120.000 barn fikk utdannelse!

Og alt var basert på tro. Tro på en Gud som gjør under. George Müller ba aldri mennesker om penger. Han gjorde heller ikke behovene sine kjent. Ikke for andre enn Gud.

Om George Müller er det det å si at han kjente Gud. Ikke som en teoretisk kunnskap. Han gjorde seg levende erfaringer med Gud. Og slik har han inspirert andre til å troens vei. Mange er de som har startet trosmisjoner etter å ha lest om George Müller. Vår egen Marie Monsen hører med blant dem.

Han startet arbeidet for å nå jøder i England evangeliet. I 1832 begynte han tjenesten ved Bethesda Chapel i Bristol, et arbeid som etter hvert skulle bli legendarisk. Her preket han frem til sin død i 1834. Alt han gjorde var bygget på Guds ord. Det er det som gjør at han fremdeles blir husket. En bønnens mann. En mann helt overgitt til Gud - i alle ting.

Ingen kommentarer: