lørdag, mars 19, 2016

Vandrende Jesus-meditasjon

Denne uken har jeg praktisert det jeg vil kalle 'gående Jesus-meditasjon'! Vanligvis blir man anbefalt å gjøre den sittende og samle all konsentrasjonen om teksten som er utgangspunktet for meditasjonen, slik at man ikke lar seg distrahere av omgivelsene.

Her jeg bor har det vært noen helt fantastiske solskinnsdager - og varmt. Som en forsmak av våren. Derfor ville jeg la meg distrahere! Og la det vakre landskapet og solskinnet i ansiktet bli en del av meditasjonen.

I denne delen av fastetiden leser vi som tilhører kommuniteten i Bjärka Säby utvalgte stykker fra Evangeliet etter Markus. Jeg leser teksten først, og tar så med meg et vers eller en setning av et vers med meg på spaserturen min. Den spaserturen er ikke lang. Jeg kjører til et friluftsmuseum i byen hvor jeg bor og parkerer der. Så går jeg til en parkeringsplass like i nærheten. Det er noen hundre meter. Lenger klarer jeg ikke å gå. Jeg har ikke mer pust. Da må jeg stanse opp og hvile før jeg går samme vei tilbake.

Og jeg går sakte. Veldig sakte. Så kryper jeg inn i meditasjonsteksten, og blir en del av handlingen, og følger Jesus og Hans disipler inn i deres hverdager. Dveler ved noen av ordene i det verset eller den setningen jeg har tatt med meg på spaserturen min.

Det har vært veldig berikende. I bilen har jeg liggende notatboken min for anledningen. Så har jeg funnet meg en lun og varm plass hvor sola skinner og satt jeg inn til en av de gamle tømmerveggene på museet og skrevet ned det jeg fikk gjennom meditasjonsteksten. Så tar jeg meg en stund til å be over det jeg har lest, og så tilber jeg Herren. Det er de tre komponentene i Jesus-meditasjonen som Edin Løvås lærte meg for mange, mange år siden og som jeg har praktisert siden. Jeg kan ikke leve den foruten.

De tre komponentene er: Se (klyv inn i teksten du leser), be og tilbe.

Kanskje dette er noe for flere enn meg?

Ingen kommentarer: