torsdag, mars 10, 2016

Ektepar reiser til Irak for å oppmuntre de kristne som blir forfulgt

Til tross for de kraftigste advarsler fra reisebyråer og myndigheter rettet til alle som vurderer å reise til Irak, og til tross for kjennskapet til grusomhetene begått av IS og riskikoen det innebærer, har ekteparet Jacoup og Layla Shegram (bildet) vendt tilbake til irakisk Kurdistan, deres kjære hjemland, for første gang på 26 år.

Jacoup og Layla er en del av Bruderhof som er en gren av den anabaptistiske bevegelsen. Datteren, Mariam, som forteller om sine foreldre tilhører Bruderhof-kommuniteten i Woodcrest, som ble grunnlagt i Rifton i New York i 1954.

Første gang Mariam hørte om foreldrenes planer om å reise til Irak var vantro og bekymring. Men etter hvert som hun forstod at foreldrene hadde funnet fred ved å ta denne beslutningen, slo hun seg til ro.

For det er slett ikke nostalgi som gjør at foreldrene reiser tilbake til Irak. Hensikten med reise, som startet for to uker siden, er å oppmuntre de kristne som fremdeles er igjen i Irak. Mange av dem har flyktet fra sine hjem. De eier ingenting. Mange av dem har opplevd grusom forfølgelse. De sliter med traumer. Mange har mistet sine Bibler. Ekteparet Shegram har reist til Irak og tatt med seg mye mot og de er fast bestemt på å dele Kristi kjærlighet med alle de møter.

'Jeg vet også at Kristi kjærlighet, og Hans beskyttelse vil gå med dem', sier datteren Mariam.

Og det trenger de virkelig. Dette er et vågestykke. Ikke dumskap. Det er en ting vi må forstå: Kristi kjærlighet driver slike mennesker som ekteparet Shegram. Jeg skal i hvert fall føre dem opp på bønnelisten min.

Ingen kommentarer: