mandag, mars 07, 2016

Tyrkia i det profetiske lys. Del 1

I en serie med artikler skal vi se nærmere på den rolle Tyrkia vil spille i tiden før Jesu gjenkomst.

Profeten Esekiel forteller om et angrep på Israel i endens tid, den såkalte Gog-krigen. Av de åtte stedene som omtales som vil stå bak dette angrepet finner vi fem av dem i Tyrkia. Jesus forteller selv at i Pergamum, som også ligger i Tyrkia, finner vi 'satans trone' og Tyrkia fremstår i vår tid som en anti-kristelig og anti-jødisk nasjon.

Det skjer samtidig med at EU i dag møter Tyrkia til det som er blitt kalt Europas skjebnemøte eller skjebnedag. Møtet kan representere et vendepunkt i EU's flyktningepolitikk. Høyeste prioritet er å få stengt den såkalte Balkan-ruten, som siden i fjor sommer er blitt brukt av en million flyktninger og asylsøkere for å komme seg nordover i Europa. Flyktningekrisen har brakt Europa til bristepunktet, og europeiske politikere er nå villige til å vende ansiktet bort fra bruddene på menneskerettighetene i Tyrkia for å få til en avtale. Tyrkiske myndigheters stengning av en ledende opposisjonsavis - som også er landets største avis viser med all tydelighet at landet er på vei mot diktaturet. Det var tidlig lørdag morgen da tyrkisk politi tok i bruk tåregass og vannkanoner for å fjerne flere tusen demonstranter som hadde samlet seg utenfor redaksjonslokalene til avisen Zaman. Deretter tok politiet seg inn i redaksjonslokalene med makt, og eskorterte avisens medarbeidere ut med makt. Avisens sjefredaktør uttalte til Dagbladet:

'I praksis betyr dette slutten på mediefriheten i Tyrkia. Media har alltid vært under press, men det har aldri vært så åpenbart'.

Det er svært alvorlig og bør bekymre europeiske politikere, men sannsynligvis kommer det ingen reaksjoner. Europa er i desperat behov av å få stanset flyktningestrømmen, og da vil de ikke legge seg ut med tyrkiske myndigheter.

En venn av meg, som er en ivrig gransker av det profetiske ord, sa til meg for en tid tilbake: 'Hold øye med Tyrkia og Erdogan!' Det gjorde meg nysgjerrig, derfor satte jeg meg ned med Bibelen og jeg er overrasket over hvor mye den har å si om Tyrkias rolle i tiden før Jesu gjenkomst. Jeg spør også om ikke Tyrkia kommer til å spille en rolle med hensyn til Antikrist og hans fremtreden.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: