torsdag, mars 31, 2016

Lokale katolikker mishandlet evangelisk kristen som de hadde fordrevet fra hans hjem

Forfølgelsen av evangeliske kristne i Oaxaca i Mexico fortsetter med uforminsket styrke. International Christian Concern kan nå melde om nye voldelige angrep fra katolikker mot den evangeliske minoriteten.

Denne gangen dreier det seg om mann som er blitt fordrevet fra sitt hjem av lokale katolikker, og som er blitt brutalt banket opp av en mobb og satt i fengsel i det han gjorde et forsøk på å besøke sin familie.

Lauro Nunez, fra Chachalacas, en landsby i Camotlan Villa Alta, i Oaxaca i Mexico ble angrepet ved 18.00-tiden lokal tid 28. mars. For ett år siden hadde lokale katolikker fordrevet ham fra hans hjem fordi han var blitt en evangelisk kristen. Nå ville han besøke sin mor som han ikke hadde sett på et år. Besøket ble oppdaget, og en mobb angrepda Lauro Nunez, som ble brutalt banket opp og fengselet. To personer som var vitne til det hele, protesterte på den brutale mishandlingen. Også disse ble arrestert. Etterat Nunez var satt i fengsel gikk mobben tilbake til hans mors hus, som ble ransaket, og alle hennes eiendeler ble ødelagt.

International Christian Concern har ved en rekke anledninger dokumentert forfølgelse og vold mot evangeliske kristne i Mexico. Det dreier seg om minst 150 tilfeller. Og det er et konservativt anslag. Mexicanske myndigheter er kjent med disse sakene, men gjør ingenting. Det er også stille fra Den romersk-katolske kirke, og pave Frans I tok heller ikke opp disse sakene når han besøkte Mexico. Dermed får forfølgelsen og volden mot evangeliske kristne i Mexico fortsette.

Billedtekst: Lokal evangelisk menighet ute på landsbygda i Mexico. Foto: tiemposprofeticos.com

Ingen kommentarer: