tirsdag, mars 08, 2016

Will Graham besøkte den kinesiske byen hans oldefar var legemisjonær - mange kom til tro på Jesus

Will Graham (bildet), barnebarnet til Billy Graham, har nylig vært i Kina for å forkynne evangeliet og samtidig feire at det er 100 år siden hans oldeforeldre kom til Kina som misjonærer.

Dr.L Nelson Bell og hans kone Virginia, kom til Kina for 100 år siden og tilbrakte 25 som legemisjonærer i det som nå kalles Huai'an. Her ble også deres datter, Ruth, født. Hun ble senere gift med Billy Graham og er altså Will Grahams bestemor. Ekteparet Bell la ned en betydningsfull innsats i Kina, og minnes av kineserne med djup takknemlighet.

Will Graham, som snart skal ha en stor møtekampanje i Oslo, innrømmer at hans møte med Kina denne gang var veldig følelsesmessig. 'Mine oldeforeldre gav avkall på så mye for å tilbringe to tiår i denne byen for å gi dem det håpet som finnes i Kristus. Jeg føler at jeg høster inn noe av frukten av de såkornene som de sådde. Mennesker som kommer til tro på Kristus i dag gjør det på bakgrunn av det mine oldeforeldre ofret for et århundre siden'.

Over 3000 kinesere kom til møtet hvor han forkynte evangeliet den 25. februar i år. Talen ble holdt i Xuan De som er Hudson Taylors Minnekirke. Og Will Graham talte over Joh 3,16. Før han begynte å preke sa han at han hadde fått noen til å lese denne teksten for ham på den lokale kinesiske dialekten. Dermed tok han fram en opptager og spilte av oldefarens stemme som leser Joh 3,16 på den lokale dialekten. Det gjorde et sterkt inntrykk på de fremmøtte. Mange av dem tok imot Jesus som sin Frelser og Herre denne dagen.

Ingen kommentarer: