mandag, juli 09, 2018

Kamerun på randen av borgerkrig

Det er ting som tyder på at Kamerun, som grenser mot Den sentralafrikanske republikk, Republikken Kongo, Gabon, Nigeria, Tsjad og Ekvatorial-Guinea, står overfor en borgerkrig. Landet er for tiden delt i to befolkningsgrupper: den fransk-talende majoriteten og den engelsk-talende minoriteten i sørvest som ønsker å løsrive seg og bli en egen nasjon - Ambarzonia.

De som befinner seg i Angiophone-regionen føler seg underrepresentert av myndighetene i Kamerun. For to år siden bestemte de seg for at nok er nok og krever nå sin uavhengighet.

Landets kristne befolkning er bekymret for den spente situasjonen, skriver Mission Network News, og det har de også all grunn til å være. Militære mannskaper går fra landsby til landsby i det sørvestlige Kamerun og brenner ned hus for hus, og skyter sivilister. Befolkningen i disse landsbyene skyter tilbake, og dermed er kampene i gang.

30.000 har flyktet til Nigeria og Kamerun har for tiden 200.000 internflyktninger. Mange av disse søker ly i bushen. Flere av dem er eldre mennesker, gravide og mødre med barn, og barn som har mistet sine foreldre. De er uten mat, uten medisiner og uten beskyttelse.

La oss be for Kamerun i disse dager.

Foto: Nedbrente hus i Kamerun. Mission Network News

Ingen kommentarer: