lørdag, juli 21, 2018

Blant løver

Ved siden av hunden vår, er det to dyr som har en spesiell betydning for meg. Den ene er løven.

I går var May Sissel og jeg så heldige å få være med gode venner av oss, Frode, Helina og Hanna Maria, til Dyreparken i Kristiansand. May Sissel og jeg var her for to år siden også, og da kom løveflokken her tett inntil gjerdet, slik at vi fikk se dem på nært hold. Denne gangen var det enda mer spektakulært. Nå fikk vi se dem mens de ble matet. Så fascinerende. Så stolte, majestetiske, så vakre. Både løven og løvinnene!

Løvehannen i Dyreparken i Kristiansand heter faktisk Aslan! Ham kjenner vi jo igjen fra Narnia-bøkene til C.S Lewis.

En løve er jo fascinerende i seg selv, men den blir bare enda mer fascinerende og spennende når vi vet at apostelen Johannes i sine profetiske syner skriver om 'løven av Juda stamme'.

Både profeten Hosea og profeten Joel taler om at Herren en dag skal brøle som en løve:

"De skal følge Herren. Han skal brøle som en løve..." (Hosea 11,10)

"Herren skal brøle fra Sion og løfte sin røst fra Jerusalem. Himmelen og jorden skal skjelve. Men Herren skal være en tilflukt for sitt folk og en festning for Israels barn." (Joel 3,21)

Løven av Juda skal en dag løfte sin røst og brøle! Mot ondskapen, mot uretten, mot de som ødelegger jorden, mot synden.

Løvepasseren i Dyreparken i Kristiansand kunne fortelle at et løvebrøl kan høres på ni kilometers avstand. Det sier mye. Når Løven av Juda en dag vil brøle, vil hele jorden skakes.

Jeg nevnte to dyr, ved siden av vår hund. Det andre er ørnen. Den fascinerer meg veldig. Ikke minst fordi den har med det profetiske å gjøre. Men mer om det ved en annen anledning. Nå tenker jeg på løvene jeg hadde gleden av å se i dag, og på Løven av Juda. En dag, kanskje om ikke så lenge, vil vi høre ham brøle.                                                                                                                                         

I dag setter vi kursen hjemover til Gjøvik. Be gjerne for oss.


Det er spenst når en løve hopper opp for å gripe sitt bytte. (Fotos: May Sissel Hansen)

Ingen kommentarer: