lørdag, juli 28, 2018

Hva er det med disse kristne?

Hva er det med enkelte kristne som får dem til å hate så mye? En forferdelig brann rammer nå Redding i California. Liv går tapt. Mennesker mister sine hus og hjem. I dette området finnes også Bethel Church, som mange nordmenn har et forhold til. Noen et positivt, andre et mer anstrengt forhold. Så legges det ut bilder i sosiale medier av skogbrannene som herjer Redding og som kan nå også lokalene til Bethel Church, og folk trykker liker på muligheten til at kirken brenner ned! 

Jeg ser på disse 'liker' klikkene og tenker på det Jesus sier til sine disipler når de ved en anledning vil be ild komme ned fra himmelen, for å fortære noen samaritanere som ikke ville gi Jesus og disiplene hans husly. Da sier Jesus:

"Dere vet ikke hva slags ånd dere er av." (Luk 9,55)

Nei, man kan saktens undre seg hva det er som rir enkelte kristne. Så mye hat deres liv huser.

Vi har mange av disse som sitter skjult bak en datamaskin og skal "bedømme" andre kristne. De er ofte ensomme svaler, uten noen form for teologisk utdannelse eller kompetanse, men over natten er de blitt 'bibellærere' og skal fortelle alle og enhver som gir dem rom hva som er rett og hva som er gal lære. Og noen låner sitt øre til dem, og følger deres hatefulle kommentarer.

Bare denne uken ligger det kommentarer ute hos noen av disse hvor jeg beskrives som "psykiatrisk", "psykiatrisk tilfelle", eller sågar "psykiatrisk pleiepasient" fordi jeg har skrevet om ting de ikke liker. De gjør seg visst ingen refleksjoner om hvordan dette rammer et annet menneske og vedkommendes familie. Det slår meg: ikke-kristne omtaler ikke hverandre på en slik måte om de har forskjellige meninger! Men kristne gjør det!

Mange kristne har mistet sine hjem i Redding. Likevel trykker kristne liker på brannbildene! Så sprøtt.

Canon Andrew White forteller at det ikke finnes noen menighet som støtter ham og det store arbeidet han driver for å hjelpe de fattige og de forfulgte som Bethel Redding. Når Canon White opplever kriser i sitt arbeide, og det skjer ofte, så er folk fra Bethel der med en gang. Og så sitter det kristne i Norge som synes det er flott om menigheten mister sitt lokale i brann! Det er ikke til å tro. Men slik er det. Vi kan være uenige om teologi - også om Bethel Chruch - men kristen tro og hat hører ikke sammen! Og vi setter ikke sykdomsdiagnoser på hverandre bare fordi vi er uenige i lærespørsmål.

Når jeg leser slikt, tenker jeg: Vil jeg virkelig kalle meg kristen?

La oss i dag be for alle som rammes av branninfernoet i Redding.

Billedtekst: Branninfernoet i Redding.

Ingen kommentarer: