onsdag, juli 25, 2018

800 jøder gjør Aliyah til Israel denne uken

Denne uken vil over 800 jøder flytte til Israel. Det rapporterte Hærens Radio i går. De kommer i tillegg til de 12.000 som har gjort Aliyah de siste seks månedene.

De nye israelerne kommer fra USA, Frankrike, Russland. Argentina, Ukraina og Brasil. 600 av dem ankom mandag og tirsdag og det er forventet at mer enn 200 vil komme denne onsdagen.

De som kom mandag og tirsdag ble hilset velkommen av Natan Sharanskij, som nå går av som leder for Jewish Agency og den nye lederen, Isaac Herzog, som frem til nå har ledet Sionist-Unionen. Dette var også samtidig markeringen av 70 år med Aliyah siden etableringen av den moderne staten Israel.

Antall jødiske immigranter til Israel øker for hvert år, og det til tross for alle utfordringene Israel står overfor og de truslene landets innbyggere står ansikt til ansikt med hver eneste dag.

Rett foran våre øyne går dermed Guds profetiske ord i oppfyllelse, som dette fra Jesaja:

"Siden du er dyrebar i Mine øyne, får du stor ære, og Jeg elsker deg. Derfor gir Jeg mennesker i stedet for deg, og folk i stedet for din sjel. Frykt ikke, for Jeg er med deg. Jeg skal hente sin slekt fra Øst, og samle deg fra Vest. Jeg vil si til nord: 'Gi dem fra deg!' Og til Sør: 'Hold dem ikke tilbake!' For mine sønner skal komme langt borte fra. Mine døtre fra jordens ende, hver den som er kalt ved Mitt navn, som jeg har skapt til Min ære. Jeg formet ham, ja, Jeg har dannet ham." (43,4-7)

Ingen kommentarer: