torsdag, juli 19, 2018

Sterkt berørt av Thomas Åleskjær's sjelesorg fra talerstolen

Som jeg fortalte i går ble jeg sterkt berørt av talen til pastor Thomas Åleskjær i Sarons dal onsdag kveld. Nå skal jeg ikke ta på meg å gjengi den, men anbefaler på det aller sterkeste mine lesere til å gå til nettsiden til Troens Bevis og laste den ned der.

Thomas Åleskjær snakket så sant om livet. Om alle de slagene livet kan gi oss, og som kan føre til at vi gir opp eller gir fra oss enda mer til vår sjels fiende. Det var god ærlighetsteologi, Samtidig løftet han så sterkt frem håpet. Om Gud som heier på oss, som gir oss ny nåde og kraft til å kunne reise oss igjen - og igjen og igjen. Med Gud er det alltid en ny mulighet, en ny sjanse.

Men det var akkurat dette med å gi fra seg mer til sjelefienden, som berørte meg. Når livet gir oss noen slag, som for eksempel gjennom alvorlig sykdom som Parkinsons, er det lett å gi opp. Men om man har tapt første runde, og ligger nede for telling, er Gud der og gir oss en ny runde. Og i stedet for å bli utslått og gi fra seg enda mer territorium, kan man reise seg og kjempe videre! Det er det jeg var valgt å gjøre. Sykdom har slått meg ned, men jeg er ikke utslått. Jeg har valgt å gi Gud det som er igjen av mine år. I svakhet, men samtidig med Guds kraft står jeg i denne situasjonen.

Tomas Åleskjær hjalp meg i går til å se at jeg ikke skal gi fra meg mer, heller ikke seierskransen, men fortsette i løpet. Såret, ja, men ikke endelig. Han hjalp meg også til å sette min lit til Herren på nytt. Til å være modig.

Godt var det også å bli minnet om ordene til apostelen Paulus:

"Hvem kan skille oss fra Kristi kjærlighet? Nød, angst, forfølgelse, nakenhet, fare eller sverd? ... Men i alt dette vinner vi mer enn seier ved ham som elsket oss." (Rom 8,35 og v.37)

Slått ned, gang på gang, reiser seg, gang på gang, og til slutt vinner vi mer enn seier.

Takk, Thomas Åleskjær, for all humoren, alle de gode poengene, men mest av alt for din ærlighet, raushet med andre menneskers livserfaringer, og mye visdom. Dette var rett og slett en sjelesørgrisk tale. Til hjelp - for meg og mange - i rette tid.

Jeg skulle ønske at alle prøvede mennesker fikk høre dette!

Dette er første gangen jeg hører Thomas Åleskjær preke. Det blir definitivt ikke siste gangen.

Billedtekst: En stor takk til Thomas Åleskjær som talte fra hjertet til hjertene i Sarons dal onsdag kveld. (Foto: May Sissel Hansen)'

1 kommentar:

Unknown sa...

🙏Jesus velsigne deg MASSE min bror og venn i din "prøvelsestid" med sykdom som du går igjennom🙏MEN HUSK at Jesus ER I BÅTEN OGSÅ når livet blir tøft og går OSS i mot og om "stormene på livets hav" synes for oss og bli mere enn vi klarer SÅ ER JESUS DER SAMMEN MED OSS I BÅTEN💪Fra din bror og venn i JESUS en "gammel opplending"😄PS min familie og jeg bodde mange år i Oppland og var med og grunnla bl.a menigheten i Betel Fluberg hvor vi hadde småbruk og bodde mange år😀Fra Pastor/Mentor og Forkynner John-Willy Lien email:john-wli@online.com and BE STRONG MY BROTHER IN THE LORD AND JESUS BLESS YOU💪❤🙏