mandag, juli 02, 2018

Prester og biskoper fortsatt savnet

Fader Paolo Dall'Oglio (bildet) er fremdeles savnet i Syria. Han ble tatt til fange av IS i 2013. Det er ingen indikasjoner på at han lever, men det er heller ingen bekreftelser på at han er død. Derfor ber vi fremdeles om at han må bli funnet. Fader Paolo ledet kommuniteten i Deir Mar Musa klosteret, utenfor Damaskus, som fremdeles er i virksomhet.

Det samme med de to kidnappede biskopene, Yohanna Ibrahim og Boulos Yazigi, som representerer henholdsvis Den syrisk og Den gresk ortodokse kirke i Aleppo. De ble kidnappet nær den syrisk-tyrkiske grensen i april 2013. Heller ikke fra dem har man hørt noe.

Det er heller ingen nyheter om to andre prester, også de kidnappet i 2013: Michael Kayyal (armensk-katolikk) Maher Mahfouz (syrisk-ortodoks). De ble stoppet av maskerte og bevæpnede menn på veien mellom Aleppo og Damaskus.

I tillegg til disse tre kidnappede prestene, har også mange prester mistet livet i den forferdelige krigen. Andre er blitt mishandlet, mens andre er blitt kidnappet, for så å bli satt fri.

Blant de drepte de syv siste årene er Fadi Jamil al-Haddad og Frans van der Lugt, begge jesuitter. Fader al-Haddad, en sogneprest fra Qatana, omlag 20 kilometer sør-vest for Damaskus, forsvant 18. oktober 2012. Han arbeidet da med å få satt fri en kristen mann fra fangenskap. Syv dager senere, den 25.oktober, ble liket hans funnet mishandlet i en veigrøft. Fader van der Lugt, opprinnelig fra Nederland, nektet å forlate Homs i Syria, i solidaritet med de få kristne som var igjen der. Han ble brutalt myrdet i sin egen hage.

Ingen kommentarer: