tirsdag, juli 10, 2018

Punktum.

Av og til må det settes punktum. Det skal jeg gjøre nå. Som bloggens lesere kjenner til har jeg ved noen anledninger skrevet om den sjikanen jeg utsettes for gjennom Facebook-sidene til Kjell Sørsdal. Nå fråder han av raseri og bruker STORE BOKSTAVER når han skal omtale meg, i kjent nedrig og sjikanerende stil. Når man bruker store bokstaver i sosiale medier betyr det at man SKRIKER! Det er vel kjent, Så det er på dette nivået det ligger.

Sørsdal forteller at han nå er i ferd med å sette opp en verstingliste over ledere i norsk kristenhet som det må advares mot. Med på listen så langt er Egil Svartdahl og Terje Hegertun. Det er mennesker jeg kjenner og som jeg setter høyt. Det tror jeg mange, mange gjør. Få når vel så mange mennesker med evangeliet i Norge, gjennom TV og møter, som Egil Svartdahl. Og Terje Hegertun er kjent som en solid teolog med stor integritet.

Kjell Sørsdal har satt opp slike lister hvor han advarer før. Stort sett alt som kan krabbe og gå av ledere i norsk kristenhet havnet på den listen. Så har da også Sørsdal skrevet at mennesker som bekjenner seg til Den apostoliske og Den Nikenske trosbekjenelsen er vranglærere, og Lausanne-bevegelsen er "noe av det mest djevelske som har oppstått" og Billy Grahams forkynnelse omtaler han som "djevelskap".

Det som er interessant med denne listen er et navn som dukker opp: Lillebror Finne. Han er bror til  Christian Finne, som er Kjell Sørsdals nærmeste våpendrager.  Det er ikke lett å forstå at noen er villig til å henge ut sin egen bror i sosiale medier, men Christian Finne har tilsynelatende ingen problemer med det. Lillebror Finne tok i sin tid over det flotte misjonsarbeidet til Hans Myrvold, og leder nå norske pinsevenners satsing i Kina. Men han er altså en av vranglærerne Sørsdal advarer mot.

Christian Finne, som er aktivt medlem av Betania, Grimstad, er den som bidrar mest på nettsidene til Kjell Sørsdal. Han har tidligere uttalt at slike som meg burde noen kappe hodet av, og i en artikkel publisert på en av Sørsdals nettsider tar han til orde for drepe lovsangerne og musikken deres. Jeg har tatt skjermdupp av innlegget hvis noen lurer. Finne skriver dette fordi han mener at så mye vranglære har sneket seg inn i moderne lovsang. Men det er sterkt å lese at noen vil drepe noen. Ordene er sikkert brukt i overført betydning, men det sier noe om den ånd som ligger bak det Sørsdal og Finne holder på med.

Det er aldri noen gode ord om Jesus. Bare advarsler, sjikane. Og de alene sitter på svarene, og når noen kommenterer som ikke er enige med dem, svarer de angstbitersk og hardt tilbake. Så mye sinne det finnes hos dem. Og så slettes deres innlegg. Takhøyden er veldig lav hos Sørsdal. Det han ikke liker er vranglære, Selv kan han servere sine ufine personangrep.

I går skrev Kjell Sørdal en lang artikkel som avisen Dagen publiserte på sine debattsider. Det er skrevet i det store VI og Sørsdal deler kristenheten inn i konservative/fundamentalistiske kristne og liberale. Men det er ingen tradisjonell definisjon av konservativ/fundamentalistisk/liberal teologi. Sørdals har jo allerede skrevet at de som bekjenner seg til Den apostoliske- og Den nikenske trosbekjennelsen som vranglærere, og da har han jo utelukket minst 90 prosent av kristenheten. De aller fleste kristne bekjenner seg til dem. Men det man kan merke seg med Sørsdals definisjon er at alle konservative/fundamentalistene er de gode, snille, de som ber for andre, mens de liberale er de motsatte. Snakk om ikke bare å møte seg selv i døra, men brase inn i den med full kraft. Få, om noen, uttaler seg så stygt om andre kristne, som Sørsdal. Han har vært kjent for det i mange år nå.

Støttegruppen rundt ham er bitteliten. En av dem, som Sørsdal trykker til sitt bryst, er Reinert Vigdal.  Vigdal ble i sin tid ekskludert fra Partiet De Kristne, for å ha skrevet at han hadde forståelse for en viss massemorder som sto bak uhyrlighetene på Utøya og Regjeringskvartalet. Saken ble omtalt i en rekke medier, blant annet NRK. Tar man en titt på nettsiden til Reinert Vigdal flommer den over av stygge personkarakteristikker, hat mot innvandrere og Arbeiderpartiet med mye mer. Og drapsvideoer de fleste ville betenke seg med å offentliggjøre.

Det er kanskje 10 personer som trykker liker på det Sørsdal/Finne legger ut. Få kommenterer. De er de samme 3-5 personene. En av dem er en for meg ukjent kvinne ved navn Bodil Haukeland, som uttaler at jeg er full av hat. Jeg har aldri møtt henne, hun har nok heller aldri hørt meg forkynne. Sørsdals lange artikkel i Dagen fikk en kommentar. Det må være frustrerende.

Jeg har sjeldent møtt så mye løgn som det Sørsdal/Finne presenterer om meg, Hadde de brukt bittelitt tid på å sjekke noen av sine påstander som de fremmer, blant annet om mitt forhold til Den romersk-katolske kirken, så ville de se at de tar så feil som det vel er mulig å gjøre. Men Sørsdal/Finne sjekker ikke. De er bare rasende sinte. For dem betyr egentlig ikke sannheten noe som helst, bare de kan skape sine fiendebilder. Det er sørgelig, men sant. Og når man til og med kan henge ut sin egen kjødelige bror, så sier vel det i grunnen det meste.

Nå setter jeg punktum. Dette vil jeg ikke bruke mer tid på. Jeg tar til meg rådet til apostelen Paulus:

"Til slutt, søsken: Alt som er sant og edelt, rett og rent, alt som er verd å elske og akte, alt som er til glede og alt som fortjener ros, legg vinn på det." (Fil 4,8)

Så får Sørsdal/Finne holde på med sitt hat, sjikane og nedrigheter. Jeg setter punktum, og overlater mitt liv i Herrens hender. Så vil jeg heller fortsette å si noe godt om Jesus.

Og så vil jeg spise blåbær, jordbær og alt det gode Skaperen gir oss, og nyte sommeren.

Punktum.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, og mer motstand de får værre blir de.