tirsdag, juli 24, 2018

Jødenes Verdenskongress skremt over den voksende antisemittismen i Sverige

Den voksende antisemittismen i Sverige vekker internasjonal uro. Nå har Jødenes Verdenskongress skrevet brev til Sveriges statsminister for å stille ham noen viktige spørsmål.

I svarbrevet fra Stefan Löfven til visedirektøren for World Jewish Congress, Robert Singer, sier statsministeren at det svenske sikkerhetspolitiet har fått økte ressurser og lover et krafttak for å beskytte den jødiske befolkningen i Sverige. Den svenske regjeringen har også doblet den økonomiske støtten for å styrke sikkerheten rundt bygninger og lokaler som anvendes av religiøse organisasjoner. Det gjelder generelt, og ikke jøder spesielt. Spørsmålet er om det er nok?

I brevet fra Robert Singer uttrykker han på sin side en sterk bekymring for det som skjer i Sverige, og særskilt urolig er han for at den jødiske forsamlingen i Umeå ble tvunget til å legge ned på grunn av gjentatte trusler, trakassering og vandalisme utført av Den Nordiske Motstandsbevegelsen.

Et eksempel på den økende antisemittismen i Sverige er at et av de partiene som nå stiller til valg, Feministisk Initiativ, foreslår å flytte alle jøder bosatt i Israel til USA.

Riksdagskandidaten til Feministisk Initiativ, Oldoz Javidi, har i et intervju med partiets nettavis tatt til orde for tømme Israel for jøder og la palestinerne "få leve i fred og bygge opp det landet som var deres en gang."

Snakk om manglende historiekunnskap!

Men dette skjer altså i Sverige. Oldoz Javidi har vært aktivt med i organisasjonen "Ship to Gaza". Hun er født i Iran i 1980 og kom til Sverige i 1986.

Ingen kommentarer: