onsdag, juli 04, 2018

Antallet massegraver i Raqqa overvelder de som driver med identifiseringen av de døde

Antallet massegraver i Raqqa overvelder syrere som arbeider med å identifisere de døde. Raqqa var 'hovedstaden' i det islamistiske kalifatet som IS bygget opp. I praksis et terrorvelde med grusomheter vi ikke har sett maken til siden nazistenes forbrytelser.

Raqqa hadde i sin tid et levende kristent nærvær. Terrorveldet til IS førte til at mange flyktet. De som ble igjen risikerte sine liv. Mange av sex-slavene til IS, som tilhørte religiøse minoriteter, også kristne, ble fanget her i Raqqa. Syrerne som nå identifiserer de døde, samler også bevis, som senere kan brukes i rettergangen mot IS medlemmer som sto bak uhyrlighetene. Disse syrerne arbeider nå i de områdene som er befridd fra IS.

Human Rights Watch sier i en uttalelse nylig at det nå avdekkes massegraver som inneholder tusenvis av lik. Disse er drept enten av IS eller i forbindelse med flyangrep ledet av amerikansk-støttede koalisjonsstyrker.

Lokale medlemmer av byrådet i Raqqa, som leder mannskaper støttet av USA og kurderne, kjemper nå med å overvinne store logistikk-problemer. Det er store utfordringer med å identifisere de døde.

Ingen kommentarer: