mandag, juli 02, 2018

Helvete på jord - busses ut i ørkenen for den visse død

I 48 graders varme overlates menn, gravde kvinner, ja, barn til en grusom skjebne i Saharas gloheite ørkensand. Ofte til den visse død Det er Algerie som busser folk ut i Saharas sanddyner og tvinger dem til å legge ut på en marsj til Niger og Mali. Mange av dem går seg vill i ørkenen og finner ikke tilbake.

De siste 14 månedene har 13.000 mennesker blitt etterlatt i ørkensanden. Uten drikke. Uten mat. Kun med det de står og går i.

Det er Aftenposten som skriver om dette i dag.

Algeries masseutvisninger har i følge Aftenposten tatt seg opp siden oktober 2017. Det skjedde etter at EU la press på nordafrikanske land for å få dem til å hindre migranter fra å ta seg over Middelhavet fra Nord-Afrika til Europa. Disse migrantene kommer fra land sør for Sahara - fra Mali, Gambia, Guinea, Elfenbenskysten og Niger. Noen rømmer fra vold i sine hjemland, andre håper på å finne seg et levebrød i Europa.

Nå tvinges de tilbake. Brutalt. Det finnes flere øyenvitneskildringer til brutal vold fra algerisk politi. Det er en mistrøstig marsj tilbake gjennom et svært farefylt landskap. Ikke bare på grunn av den nådeløse og brennende solen, eller faren for å gå seg vill, men også på grunn av mennesker som vil disse flyktningene ondt. Ikke minst dreier dette seg om mennesker som er ute etter å skaffe sex-slaver for det europeiske markedet.

La oss be om at ansvarlige myndigheter finner løsninger som hindrer den tragedien som utfolder seg rett foran våre øyne. Dette er helvete på jord. Blant disse flyktningene finnes det helt sikkert kristne.

Ingen kommentarer: