torsdag, juli 12, 2018

Modig kvinne på farefull reise

Det finnes mange modige kvinner. Peggy Gish (bildet) er en av dem. 76-åringen setter snart kursen mot Nord-Irak, hvor hun skal besøke landsbyer langs den tyrkiske grensen. Dette er et svært farlig område av verden, hvor det pågår stadig bombing.

Peggy Gish, som er enken etter Art Gish, en kjent kristen fredsarbeider og menneskerettighetsforkjemper, er en del av Christian Peacemaker Teams, en internasjonal freds- og menneskerettighetsorganisasjon.

Peggy Gish skal ved siden av å gi praktisk hjelp, også dokumentere den urett og vold som disse landsbybeboerne utsettes for. Det er et hardt arbeid, men også svært farlig. Men 76-åringen har gjort dette før. Hun er uredd, djerv.

Jeg spurte henne om jeg kunne få lov til å skrive om henne og reisen hun nå snart skal gjennomføre, og spørre om det finnes noen norske kristne - både kvinner og menn - som kunne be for henne. For reisen og oppholdet? Da ble hun veldig glad.

Det må vi klare når en dame i hennes høye alder er villig til å foreta en slik strabasiøs reise og utsette seg for en slik fare, som hun gjør.

Peggy Gish er født i det nordlige Nigeria. Hennes amerikanske foreldre arbeidet som misjonærer der. Hun vokste opp i Chicago og har hele sitt voksne liv hatt et sterkt engasjement for fred. Hennes drivkraft har vært Bergprekenen. Siden den amerikanske invasjonen av Irak i 2003 har hun vært på en rekke fredsoppdrag i dette landet. Peggy Gish har skrevet flere bøker. Hun er mor, bestemor og grønnsaksdyrker. Hun bor på en bondegård nær Athens, Ohio, som hun etablerte sammen med sin mann. Hun er kjent for sin enkle livsstil. Peggy Gish er medlem av Church of the Brethren, et kirkesamfunn med røtter i anabaptismen. Hun er en lidenskapelig soppsanker, bærplukker og elsker å gå på skogsturer.

Peggy Gish er også en aktiv blogger. Du finner bloggen hennes her:

https://plottingpeace.wordpress.com/

Ingen kommentarer: