lørdag, juli 07, 2018

Mørkets gjerninger

Ute skinner sola. De fleste er i sommermodus og gleder seg over late dager. Det unner jeg alle. Det trenger vi. May Sissel og jeg har nettopp kommet hjem fra gode dager på Blink, Baptistenes sommerfest i Stavern. Jeg kjenner på djup takknemlighet for at jeg fikk være med på den, og at Gud i sin nåde gav meg de fysiske kreftene jeg trengte for reisen og oppholdet der. I min situasjon er det ingen selvsagt ting. Nå ser vi begge frem til Sarons dal senere denne måneden, hvor jeg skal delta i et seminar og i en panelsamtale. Og vi ber om at jeg skal ha krefter til det.

Men midt oppe i alt dette solfylte og gode opplever vi også ondskapen. Ja, jeg vil bruke et så sterkt ord. To personer, den ene med bakgrunn fra pinsebevegelsen og den andre medlem av en menighet innen Frie venner, bruker sosiale medier til å spre løgner om meg og den tjenesten jeg står i. Kjell Sørsdal og Christian Finne har holdt på med dette i årevis. Jeg bruker bevisst navnene på disse to nettrollene. For det er det de er. Også mennesker som drev med ondskap blir navngitt i Det nye testamente.

Så vil nok noen si at jeg ikke bør bry meg om dette. Det er sikkert helt riktig. Men har du prøvd å stå i denne skitne flommen av sjikane og løgner i flere år, samtidig som du sliter med alvorlig sykdom og så vidt holder hodet over vann? Skal vi bare finne oss i at det sitter to personer bak en dataskjerm og spyr ut sine fordommer, sin sjikane og løgner om andre, uten at de blir eksponert i lyset? Er det greit at kristelige aviser gir spalteplass til Kjell Sørsdal som bedriver denne virksomheten. Der er han selvsagt påpasselig med moderere språket, mens han på sine to Facebook-sider sprer sine fordømmelser og sin sjikane mot navngitte personer, og hvor han for eksempel sprer manipulerte bilder av Stephan Christiansen som Dracula? Er det greit at man kaller mennesker psykisk syke, fordi man har et annet teologisk syn? Er det greit at personer misbruker dine private bilder, som Kjell Sørsdal gjør for å drive med sin sjikane, som han har gjort med et privat bilde tatt i vårt hjem? Det kjennes veldig invaderende ut?

Jeg synes ikke det. Og synes det er greit å si fra. Særlig når folk trykker 'liker' ting Sørsdal eller Finne legger ut uten å sjekke om det faktisk er sant.

Dette er slitsomt. Men det er vel den prisen man i dag må betale. Takk til dere som ber for oss. Jeg øver meg på å velsigne de som taler ille om oss, sjikanerer oss og lyver om oss. Det er ikke lett, men det er den eneste veien ut av det mørke som møter oss gjennom disse to og andre og ut i lyset på den andre siden - slik dette bildet viser oss.

Og så er jeg ikke alene om å bli utsatt for sjikanen til Sørdal og Finne. Det blir Egil Svartdahl, Alv Magnus, Elin Fagerbakke, Håkon Fagervik, Martin Cave, Einar Ekerhovd, Trond Løberg, Stephan og Anne Christiansen, bare for å nevne noen.

Tragikomisk blir det også når Kjell Sørsdal advarer mot kristne som bekjenner seg til Den apostoliske og Den nikenske trosbekjennelsen, og Lausanne pakten. De som gjør det er i følge Sørsdal vranglærere. Da er det vel stort sett ingen kristne igjen i verden. Men slik blir det, når man som Sørsdal og Finne oppkaster seg til å være dommere over andre mennesker og mener å sitte med den hele og fulle sannheten selv.  I deres himmel blir det få.


En oppfordring: tro ikke alt du leser på nett.

Ingen kommentarer: