lørdag, oktober 10, 2020

1600 evangelikale ledere for Joe Biden

Det er ikke slik at alle evangelikale kristne ledere i USA slutter opp om Donald Trump. Nå har 1600 evangelikale ledere signert et dokument, hvor de åpent tilkjennegir at de støtter Joe Bidens kampanje for å bli USAs neste president. Kampanjen kaller seg 'Pro-Life Evangelcals for Biden', og en av initiativtagerne er Ron Sider (bildet), grunnleggeren av Evangelicals for Social Action.

2.oktober i år skriver Ron Sider på sin Facebook-profil følgende, her i min oversettelse:

NOE STORT ER I FERD MED Å SKJE

På en pressekonferanse i dag (zoom, selvfølgelig) som jeg ledet, lanserte fremtredende evangeliske ledere uttalelsen "Pro-life Evangelicals for Biden" . I tillegg publiserte The Christian Post, som har titalls millioner visninger hver måned, en OPED av Rich Mouw og meg selv om denne uttalelsen. Og fredag ​​morgen publiserte Washington Post en historie om oss.

Underskriverne inkluderer mange fremtredende evangeliske ledere som er kjent og respektert i den evangeliske verden i flere tiår: Richard Foster, forfatter av Celebration of Discipline; Roberta Hestenes, president emeritus ved Eastern University; John Huffman, fremtredende evangelisk pastor og styreleder emeritus of Christianity Today; Jerushah Duford, forfatter, foredragsholder og Billy Grahams barnebarn; Brenda Salter McNeil, forfatter og mangeårig IVCF-stab; Joel Hunter, i mange år, pastor i en megakirke i Florida; Richard Mouw, emerituspresident for Fuller Seminary; med flere.

Gruppen er mangfoldig. Minst en av underskriverne stemte på Donald Trump i 2016. Den inkluderer minst en livslang republikaner. Det er flere som aldri før offentlig støttet en presidentkandidat, men nå føler seg tvunget til å gjøre det i år. Richard Mouw og jeg organiserte dette.

Her er uttalelsen fra Pro-Life Evangelicals for Biden:

“Som evangeliske forkynnere er vi uenige med visepresident Biden og den demokratiske plattformen om abort. Men vi tror at en bibelsk formet forpliktelse til menneskets livs hellighet tvinger oss til en konsekvent livsetikk som bekrefter helligheten til menneskelivet fra begynnelse til slutt.

”Mange ting som gode politiske avgjørelser kan endre, ødelegger personer som er skapt i Guds bilde og bryter med menneskelverdet. Fattigdom dreper millioner hvert år. Det samme gjør mangel på helsetjenester og røyking. Rasisme dreper. Med mindre vi raskt gjør store endringer, vil ødeleggende klimaendringer drepe titalls millioner. Fattigdom, mangel på tilgjengelige helsetjenester, røyking, rasisme og klimaendringer er utfordringer livet gir. Som National Association of Evangelicals 'offisielle offentlige politiiske dokument (FOR NATIONENS HELSE) insisterer, "Trofast evangelisk samfunnsengasjement må kjempe for en bibelsk balansert agenda." Derfor motarbeider vi "ett spørsmål" politisk tenkning fordi den mangler bibelsk balanse. .

"Vi vet at den vanligste årsaken til at kvinner tar abort er de økonomiske vanskelighetene med et annet barn. Vi setter pris på en rekke demokratiske forslag som vil redusere den økonomiske byrden betydelig: tilgjengelige helsetjenester for alle borgere, rimelig barnepass, en minimumslønn som løfter arbeidstakere ut av fattigdom.
“Av disse grunner mener vi at Joe Bidens politikk er mer konsistent med den bibelsk formede etikken i livet enn Donald Trumps. Derfor, selv om vi fortsetter å oppfordre til en annen politikk for abort, oppfordrer vi evangeliske til å velge Joe Biden som president. ”

Richard Mouw. President emeritus Fuller Seminary
Ronald J Sider President emeritus Evangelicals for Social Action
Brenda Salter McNeil professor, pastor
Jerushah Duford forfatter Billy Grahams barnebarn
John Huffman Styreleder emeritus
Roberta Hestenes Tidligere president Eastern University
Claude Alexander Biskop
Joel C Hunter Trossamfunn Arrangør
Richard J. Foster Forfatter, Grunnlegger, Renovare
Myron S. Augsburger President emeritus Eastern Mennonite University
Ray Bakke Professor i Global Urban Mission
David Black President emeritus Eastern University
Bryant L Myers Professor, Fuller Seminary
Manfred Brauch President emeritus Palmer Theological Seminary
John Perkins Grunnlegger, Christian Community Development Association

Ingen kommentarer: