torsdag, oktober 08, 2020

Jag vill tacka livet


På denne litt grå oktoberdagen takker jeg Gud for at jeg ser, selv om jeg ikke ser så godt som før, jeg takker for at jeg kan høre, selv om jeg har øresus, jeg takker for at jeg kan snakke og for at jweg kan reise meg opp av senga, selv om kroppen er stiv og vond og skjelver.  Jeg takker Gud for at jeg kan gå, selv om min gange av og til er å ustø. 

Jeg takker Gud for at jeg kan tenne opp i ovnen, brygge meg en kopp tea. Jeg takker Gud for brød på bordet.  Jeg takker Gud for kona mi, barna mine, svigersønn otg familie. For venner og forbedere. For klær og hus. For at jeg er så heldig at jeg bor i Norge, i et fritt land i fred. 

Jeg vil takke for Guds smil, og for latteren, for omfavnelser og kjærtegn. For vind og regn og sol.

Jeg takker Gud for fuglene på fuglebrettet. Jeg takker Gud for leserne mine, for de mange som skriver og takker, for de mange oppmuntringene jeg får.

Jjeg vil takke for at jeg er et Guds barn, og får være Guds venn. For Guds omsorg og Hans nåde, for Jesu kjærlighet og for Guds ømhet. For Frelseren og Jesu blod, for Hans kropp, Kirken. For Bibelen, kompasset. For Guds visdom og for Åndens gaver og frukt. 

For Guds hellige nærvær og samfunnet med de hellige. For himmelen som venter, for englene, serafene og kjerubene, for alle som har gått hjem.

For musikken og lovsangen, for duften av de hellige.

I det hele tatt takker jeg Gud for at jeg lever. Det er fantastisk å leve. Jeg er så rik.

Ingen kommentarer: